Kilpailuta autolaina

Hae autolainaa netissä. Voit vertailla tarjouksia. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Kilpailuta autolaina

Vertaile autolainat kätevästi nyt

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Autolaina

Autolaina on yksi yleisimmistä lainatyypeistä, jota ihmiset hakevat elämänsä eri vaiheissa. Auton hankkiminen voi olla merkittävä taloudellinen investointi, ja laina tarjoaa mahdollisuuden jakaa auton hankintakustannukset pidemmälle ajanjaksolle.

Autolainan avulla voit hankkia uuden tai käytetyn auton, olipa kyseessä sitten ensimmäinen auto, perheen kasvamisen myötä tarvittava tilavampi malli tai ehkä unelmiesi urheiluauto. Tässä kirjoituksessa käsittelemme autolainan perusasioita, lainan hakemista, ja miten löytää itsellesi sopivin ja edullisin autolaina.

Näin haet autolainaa

autolaina

Autolainan hakeminen on usein yksinkertainen prosessi, joka voidaan tehdä kokonaan verkossa. Ensimmäinen askel on määrittää, kuinka paljon rahoitusta tarvitset auton ostamiseen ja kuinka paljon voit realistisesti maksaa takaisin joka kuukausi.

Kun olet määrittänyt budjettisi, voit alkaa tutkia eri lainavaihtoehtoja. On tärkeää vertailla eri lainatarjoajien korkoja ja ehtoja löytääksesi parhaan mahdollisen lainan. Kun olet löytänyt sopivan lainan, voit yleensä hakea sitä suoraan verkossa täyttämällä lainahakemuksen.

Autolainan hakemisen vaiheet:

 1. Määritä tarvittavan lainan määrä ja kuinka paljon pystyt maksamaan takaisin kuukausittain.
 2. Vertaile eri lainatarjoajien tarjoamia korkoja ja kuluja.
 3. Hae sopivaksi katsomaasi lainaa verkossa täyttämällä lainahakemus.

Kilpailuta autolaina

Autolainan kilpailuttaminen on tärkeä askel kohti taloudellisesti järkevää auton ostoa. Kun kilpailutat autolainan, pyydät useita lainatarjouksia eri rahoitusyhtiöiltä ja vertaat niitä löytääksesi parhaan sopimuksen. Autolainan kilpailuttamisen avulla voit saada alhaisemman koron, joustavammat maksuehdot tai paremman lainan määrän, riippuen eri lainantarjoajien tarjouksista.

Vertaile lainaehtoja, kuten korkoa, laina-aikaa, kuukausieriä ja mahdollisia muita kuluja. Muista, että pienimmät kuukausierät eivät välttämättä tarkoita edullisinta lainaa, koska laina-aika voi olla pidempi ja kokonaiskustannukset siten suuremmat.

Käytetty auto osamaksulla vai autolainalla

Ostettaessa käytettyä autoa on useita rahoitusvaihtoehtoja, joista yleisimmät ovat osamaksusopimus ja autolaina. Valinnan tekemisessä kannattaa ottaa huomioon muutama seikka.

Osamaksulla auton ostaminen tarkoittaa, että maksat autosta kuukausittaisia eriä sovitun ajan, ja auto on ostajan omistuksessa vasta viimeisen maksuerän jälkeen. Osamaksusopimuksessa auto toimii usein lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa, että jos et pysty maksamaan eriä, auto voidaan ottaa takaisin. Lisäksi osamaksusopimuksessa voi olla ehtoja, jotka koskevat auton käyttöä, kuten kilometrirajoituksia.

Autolaina puolestaan on henkilökohtainen laina, jota käytetään auton ostamiseen. Se voi olla vakuudellinen tai vakuudeton laina. Vakuudellisessa lainassa auton arvo toimii lainan vakuutena, kun taas vakuudettomassa lainassa ei ole fyysistä vakuutta, mutta korot voivat olla korkeammat.

Valinta osamaksun ja autolainan välillä riippuu omista tarpeista. On tärkeää tutkia molempien vaihtoehtojen ehdot huolellisesti, mukaan lukien korot, laina-aika, kuukausimaksut ja muut kulut. Vertailemalla eri rahoitusvaihtoehtoja voit löytää parhaiten omiin tarpeisiisi ja talouteesi sopivan ratkaisun.

Kuka voi hakea autolainaa?

Autolainan hakeminen edellyttää hakijalta useita kriteereitä. Ensinnäkin, hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, joskin jotkin pankit tai rahoituslaitokset saattavat vaatia korkeampaa ikää, esimerkiksi 20 tai 25 vuotta. Hakijan tulee myös asua vakituisesti Suomessa ja luottotiedot on oltava kunnossa, eli hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot, jotka kattavat lainan takaisinmaksun. Lainantarjoajat saattavat asettaa minimivaatimuksia hakijan kuukausituloille. Vaatimukset voivat vaihdella lainantarjoajittain, joten ne on hyvä tarkistaa ennen hakemuksen täyttämistä.

Lainan hakemisen vaatimukset

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
hae lainaa autoon

Vertaile autolainat ennen hakemista

Autolainojen vertailu yhdellä helpolla hakemuksella tarjoaa kattavan näkymän eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tekemiin tarjouksiin. Tämän avulla voit valita itsellesi parhaan ja edullisimman lainan, joka sopii omaan tarpeeseesi. Jos et löydä sopivaa lainaa, sinun ei tarvitse ottaa mitään.

Vertailun avulla saat selville kaikki lainan kustannukset, jolloin voit välttää piilotetut kustannukset, kuten lisämaksut tai ylimääräiset kulut, joita ei ole välttämättä selkeästi ilmoitettu joissain autolainatarjouksissa. Tämä antaa sinulle tarkan kuvan lainan todellisista kustannuksista ja voit tehdä tietoisen päätöksen.

Autolainojen vertailu tarjoaa useita etuja:

 • Parempi korko: Vertailemalla lainoja, voit löytää tarjouksen, jossa on parempi korko, mikä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.
 • Lyhyemmät maksuajat: Vertailun avulla voit löytää tarjouksen, jossa maksuaika on lyhyempi, mikä voi vähentää lainan kokonaiskustannuksia.
 • Paremmat lainaehdot: Vertailulla voit tarkastella eri lainantarjoajien ehtoja ja valita ne, jotka sopivat parhaiten tarpeisiisi.

Mikä on autolainan korko?

Autolaina on henkilökohtainen laina, joka on tarkoitettu auton hankintaa varten. Autolainan saatuasi voit saada tarvittavat varat suoraan tilillesi. Kuten muutkin lainat, autolainan määrä ja korko riippuvat useista tekijöistä. Näitä tekijöitä ovat esimerkiksi lainanhakijan luottotiedot, tulot ja lainanantajan ehdot.

On tärkeää huomata, että autolainan korko ei ole kaikille hakijoille sama. Se vaihtelee yksilöllisten tekijöiden, kuten hakijan luottotietojen, tulojen ja valitun laina-ajan mukaan. Lisäksi lainanantajat asettavat korot omien sisäisten arviointien perusteella. Tämän vuoksi on mahdotonta antaa yleistä hintaa autolainan korolle.

Korkoprosentti on yksi keskeinen tekijä lainan kokonaiskustannuksissa, mutta on tärkeää huomioida myös muut lainan kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Tästä syystä on aina suositeltavaa vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Näin haet lainaa turvallisesti ja edullisesti

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan edullista lainaa, alla on muutamia vinkkejä siihen prosessiin.

 1. Pohdi lainasummaa: Mieti tarkkaan, minkälaista lainaa tarvitset ja paljonko sinulla on varaa maksaa kuukausittain.
 2. Vertaile lainanantajia: Vertaile eri lainanantajien tarjouksia ja kustannuksia, jotta löydät parhaan vaihtoehdon. Voit käyttää lainanvälittäjää, jotta saat kattavan kuvan eri vaihtoehdoista.
 3. Tutki lainaehdot huolellisesti: Lue lainanantajan tarjouksen lainaehdot ja kustannukset huolellisesti ennen lainan hyväksymistä, jotta ymmärrät täysin mitä laina maksaa ja mitkä ovat lainan ehdot.
 4. Hae lainaa ja valitse paras vaihtoehto: Kun olet vertaillut lainanantajia ja tutkinut lainaehdot, voit hakea lainaa ja valita parhaan vaihtoehdon. Muista, että sinulla on tietyin ehdoin oikeus peruuttaa lainasi 14 päivän sisällä lainasopimuksen tekemisestä.

Autolainan edut

Autolaina tarjoaa useita etuja, jotka voivat tehdä auton hankinnasta helpompaa. Yksi suurimmista eduista on, että se antaa mahdollisuuden hankkia unelmiesi auto ilman, että sinulla on heti saatavilla koko summa. Autolaina tarkoittaa, että voit nauttia uudesta autosta ilman, että sinun tarvitsee odottaa säästämisen myötä kertyvää suurta summaa.

Toinen etu on lainan ja maksuajan valinnan joustavuus. Autolainalla voit valita lainan ja maksuajan, jotka sopivat parhaiten omiin tarpeisiisi. Tämä tarkoittaa, että voit säädellä kuukausierän suuruutta ja laina-aikaa omien taloudellisten resurssiesi mukaan.

Lisäksi autolainojen tarjoajia on useita, mikä antaa sinulle mahdollisuuden vertailla eri tarjouksia ja valita parhaiten omaan budjettiisi ja tarpeisiisi sopivan lainan. Vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman ja joustavimman vaihtoehdon.

Vakuudeton autolaina on nopea

Vakuudeton autolaina tarjoaa nopean ja sujuvan tavan hankkia rahoitus uuden tai käytetyn auton ostoon. Koska vakuudettomia autolainoja ei tarvitse omaisuutta pantiksi, lainanhakuprosessi on huomattavasti yksinkertaisempi ja nopeampi kuin vakuudellisten lainojen kanssa.

Hyväksytyn lainatarjouksen jälkeen rahat siirretään yleensä suoraan lainanhakijan tilille, minkä jälkeen auto voidaan ostaa milloin tahansa. Vaikka korko voi olla korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa, vakuudettomuuden tuoma nopeus ja helppous voivat tehdä siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille autonostajille.

Miten valita paras autolaina?

Parhaan autolainan valinta vaatii huolellista harkintaa ja vertailua. Ensiksi, määritä kuinka suuren lainan tarvitset ja mikä on realistinen takaisinmaksukykysi. Vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia, korkoja, maksuaikoja ja ehtoja. Ota huomioon myös lainan kokonaiskustannukset, mukaan lukien lainan perustamismaksut, korkokulut ja tilinhoitopalkkiot. Näin tiedät mitä laina oikeasti maksaa. Valitse maksuaika, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja varmista, että ymmärrät lainaehdot kokonaisuudessaan ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Onko halvin autolaina aina kannattavin vaihtoehto?

Vaikka halvin autolaina voi aluksi näyttää kannattavimmalta vaihtoehdolta, sen ei aina välttämättä ole. Halvan lainan korko voi olla houkutteleva, mutta on tärkeää huomioida myös lainan muut kulut. Todellinen vuosikorko sisältää lainan koron lisäksi myös kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut.

Tämä antaa selkeän kuvan lainan todellisista kustannuksista. Lisäksi on tärkeää tarkastella laina-aikaa ja kuukausieriä. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta lopulta pienempää lainan kokonaiskustannusta.

Saako kaikki edullisen autolainan?

Ei välttämättä. Edullisen autolainan saaminen riippuu useista tekijöistä, kuten hakijan tuloista, menoista ja elämäntilanteesta. Lainanantajat arvioivat näitä tekijöitä päättäessään, kuinka suuren lainan he voivat tarjota ja millä korolla. Korkeammat tulot ja vähemmän menoja voivat johtaa edullisempaan lainaan. Myös hyvä luottohistoria voi parantaa mahdollisuuksiasi saada edullista lainaa.

Hyvät hakijat, joilla on vakaat tulot ja hyvä talous, saavat usein kilpailukykyisiä tarjouksia useilta lainanantajilta. Kuitenkin jokaisen hakijan tilanne on yksilöllinen, joten on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ennen päätöstä.

Kannattaako hakea autolaina pankista vai netistä?

Autolainan hakuun liittyvä päätös on usein yksilöllinen ja riippuu monista tekijöistä, kuten tarpeista, elämäntilanteesta ja vaikkapa automausta. Sekä pankit että netissä toimivat lainanantajat tarjoavat vaihtoehtoja lainanhakijoille.

Perinteisistä pankeista haettu autolaina on usein vakuudellinen, mikä tarkoittaa, että sinun on tarjottava jokin omaisuutesi, kuten itse auto, lainan vakuudeksi. Tämä voi johtaa alhaisempiin korkoihin, mutta prosessi voi olla hitaampi ja vaatia enemmän paperityötä. Lisäksi tavalliset kivijalkapankit ovat usein tiukempia asiakkaiden valinnassa.

Netistä haettavat autolainat ovat yleensä vakuudettomia, jolloin lainan hakeminen on usein nopeampaa ja vaivattomampaa, eikä vakuuksia tarvita. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahoituksen nopeasti tai jos sinulla ei ole tarjota vakuuksia. Vakuudettoman lainan korko saattaa olla korkeampi, mutta yleensä nopeus ja helppous on asiakkaille tärkeää.

Yhteenveto: autolainavertailu on järkevää

Autolainan vertailu ostaessa kallista autoa (esimerkiksi 40 000 euroa) on olennainen osa lainanhakuprosessia. Lukuisten tarjolla olevien vaihtoehtojen joukosta on tärkeää löytää laina, joka on etenkin edullinen valinta. Vertailu mahdollistaa korkojen, lainakulujen ja lainaehtojen selvittämisen helposti. Tämä prosessi auttaa löytämään edullisimman lainan, mikä voi johtaa merkittäviin säästöihin pitkällä aikavälillä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka on oikeutettu hakemaan autolainaa?

Autolainaa voi hakea, jos on täysi-ikäinen, eli vähintään 18-vuotias, ja omaa säännölliset tulot joko palkasta tai eläkkeestä. Hakijan luottotietojen tulee myös olla kunnossa.

Vaatiiko autolaina vakuuksia tai takaajia?

Autolainoja on mahdollista hakea joko vakuudellisia tai vakuudettomia. Netissä tarjottavat autolainat ovat kuitenkin pääsääntöisesti vakuudettomia, eikä niille tarvita erillisiä takaajia, kunhan muut lainan saantikriteerit täyttyvät.

Onko mahdollista maksaa autolaina aiemmin kuin suunniteltu maksuaika?

Autolainaa voi lyhentää ylimääräisillä suorituksilla tai maksaa koko lainan pois kerralla, jolloin maksuaika lyhenee. Huomioitavaa on, että korkoja maksetaan vain lainan käytössäoloajalta. Tarkista kuitenkin lainanmyöntäjien ehdot ja säännöt näiden asioiden kohdalla.

Mikä on tyypillinen korko autolainoissa?

Lainanantajat määrittävät itse autolainojen summat ja korot, käyttäen apunaan muun muassa hakijan tulo- ja menoarvioita. Tämän ansiosta tarjottavat lainasummat huomioivat hakijan taloudellisen tilanteen.