Hae edullinen kulutusluotto

Hae kulutusluotto heti netistä. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Hae halpa kulutusluotto

Vertaile kulutusluotot helposti

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on rahoituksen muoto, joka mahdollistaa yksilöiden tai kotitalouksien lainanoton tiettyjä kulutustarpeita varten. Se on laina, jota käytetään yleensä henkilökohtaisiin hankintoihin, kuten kodin remontointiin, matkustamiseen, elektroniikan ostamiseen tai muihin yllättäviin tarpeisiin.

Kulutusluottoja tarjoavat yleensä pankit, rahoituslaitokset ja luottolaitokset. Lainan määrä voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta aina useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, riippuen lainanottajan tarpeista. Kulutusluotot voivat olla joko vakuudettomia tai vakuudellisia.

Vakuudeton kulutusluotto ei vaadi erityistä omaisuutta, kuten kiinteistöä tai autoa, vakuudeksi. Sen saaminen perustuu lainanottajan luottokelpoisuuteen ja maksukykyyn. Vakuudettomien kulutusluottojen korot voivat olla korkeampia kuin vakuudellisissa luotoissa, koska lainanantajalle on suurempi riski lainasumman takaisinmaksusta.

Vakuudellinen kulutusluotto sen sijaan edellyttää lainanottajalta vakuuden, kuten kiinteistön tai arvopapereita. Vakuudellisen luoton korot voivat olla yleensä alhaisempia, koska lainanantaja voi turvautua vakuuteen, jos lainanottaja ei pysty maksamaan takaisin lainaa sovitusti.

Kulutusluottojen takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittaisina erinä, jotka sisältävät sekä lainan pääoman lyhennyksen että korot ja kulut. Laina-ajan pituus voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin riippuen lainan määrästä ja toivotusta laina-ajasta.

Kulutusluottojen käyttöön liittyy vastuullisuus ja harkintakyky. On tärkeää arvioida omat taloudelliset edellytykset ja maksukyky ennen lainan hakemista. Lainasopimusta allekirjoittaessa on suositeltavaa vertailla eri luottotarjoajien ehtoja ja kuluja sekä varmistaa, että lainan takaisinmaksusuunnitelma on realistinen omaan talouteen verrattaessa.

Kenellä on mahdollisuus hakea kulutusluottoa?

kulutusluotto

Kulutusluottojen hakemisessa vaaditaan yleisesti samankaltaisia edellytyksiä eri lainayhtiöissä. Suurin ero löytyy ikävaatimuksesta, joka voi olla esimerkiksi 23 vuotta toisessa yrityksessä ja 25 vuotta toisessa. Yleensä lainanhakijan on oltava vähintään 20-vuotias. Jos olet alle 20-vuotias hakija, mahdollisuutesi rajoittuvat muutamaan rahoitusyhtiöön.

Muut kriteerit ovat yleensä samat:

  • Sinun on oltava luottokelpoinen eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
  • Sinun tulee asua vakituisesti Suomessa
  • Sinulla tulee olla verkkopankkitunnukset suomalaiseen pankkiin
  • Sinulla tulee olla matkapuhelinliittymä

Mihin tarkoitukseen kulutusluotto soveltuu?

Kulutusluottoa voi hakea käytännössä mihin tahansa rahantarpeeseen. Kun haet vakuudetonta kulutusluottoa, sinulta ei kysytä rahojen käyttötarkoitusta. Tämän vuoksi kulutusluoton saaminen on helppoa heti tarpeen ilmaantuessa.

Kulutusluotot sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Koska kulutusluotot ovat suurempia kuin pikalainat ja pikavipit, niillä voi rahoittaa esimerkiksi käytetyn auton hankinnan, kodin sisustuksen uusimisen tai vaikkapa opiskelut. Muista kuitenkin, että kulutusluottoa ei missään tapauksessa tule käyttää esimerkiksi rahapeleihin tai muihin ongelmia aiheuttaviin tarkoituksiin.

Kuinka voin hakea kulutusluottoa?

Kulutusluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun olet päättänyt kulutusluoton tarpeestasi, voit siirtyä hakemaan sitä valitsemasi verkkopalvelun kautta. Ennen kuin täytät lainahakemuksen, on tärkeää, että tutustut huolellisesti lainan ehtoihin ja kustannuksiin.

Hakemuksessa voit määrittää haluamasi luoton määrän ja takaisinmaksuajan. Lainapäätöksen saamiseksi sinun tulee lähettää tarvittavat liitteet, kuten esimerkiksi palkkalaskelman tai eläkepäätöksen kopiot. Liitteiden lähettäminen onnistuu vaivattomasti sähköisten palveluiden kautta. Näin varmistat, että lainapäätös on mahdollisimman nopea ja rahat ovat käytössäsi pikaisesti. Voit saada kulutusluoton tilillesi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Paljonko kulutusluottoa voi saada?

Kulutusluoton määrä määräytyy useiden tekijöiden, kuten tulotason ja luottokelpoisuuden perusteella. Tyypillisesti kulutusluotot liikkuvat muutamasta sadasta eurosta esimerkiksi 30 000 euroon, mutta on olennaista muistaa, että lainasumman on oltava suhteessa takaisinmaksukykyysi.

Takaisinmaksuaika on yleensä 1-15 vuotta, ja se valitaan omiin tarpeisiin sopivaksi. Pitempi takaisinmaksuaika tarkoittaa useimmiten pienempiä kuukausieriä, mutta suurempia korko- ja lainakuluja.

Eri lainavaihtoehtoja vertaillessasi ota huomioon laina-aika ja korot. Voit käyttää lainalaskuria löytääksesi sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan. Lainahakemuksen täyttäminen huolellisesti on tärkeää, koska se vaikuttaa saataviin lainatarjouksiin.

Kulutusluoton korko

Kulutusluoton korko on olennainen osa lainan kustannuksia, ja se vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon lainan ottaminen tulee maksamaan takaisinmaksuaikana. Koron määrä vaihtelee pääsääntöisesti lainan määrän, laina-ajan sekä hakijan luottokelpoisuuden mukaan.

On tärkeää ymmärtää, että kulutusluoton korko ei ole ainoa kustannus, joka lainassa on. Muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Näistä kustannuksista muodostuu lainan todellinen vuosikorko, joka kuvaa lainan kaikkia kustannuksia vuositasolla. Todellinen vuosikorko onkin paras mittari lainojen kustannusten vertailuun, sillä se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut.

Kulutusluottojen korot voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä. Korkoprosentti voi olla jopa kaksinumeroinen, ja korkeimmat korot voivat nousta jopa 20 prosenttiin. Toisaalta hyvän luottoluokituksen ja matalan riskin asiakkaat voivat saada lainan huomattavasti edullisemmalla korolla.

Vaikka korkea korko tekee lainasta kalliimman, voi se silti olla hyväksyttävä ratkaisu, jos lainan tarve on äkillinen ja välttämätön. Toisaalta, lainan hakijan kannattaa aina vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia huolellisesti ja valita se, joka tarjoaa parhaat ehdot ja matalimman koron.

Mikä on halvin kulutusluotto?

Halvin kulutusluotto ei välttämättä tarkoita sitä, jolla on alhaisin nimelliskorko. Sen sijaan edullisimman kulutusluoton määrittävät useat tekijät, kuten lainan korko, avausmaksut, kuukausimaksut ja muut mahdolliset lainaan liittyvät kustannukset. Tärkein mittari lainan kustannusten arvioinnissa on todellinen vuosikorko, joka ottaa huomioon kaikki nämä tekijät.

Kulutusluottojen korkotasot ja muut kulut vaihtelevat suuresti lainayhtiöiden välillä, joten lainatarjouksia kannattaa aina vertailla. Vertailussa on hyvä ottaa huomioon myös lainan takaisinmaksuaika, sillä lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempiä kokonaiskuluja, vaikka kuukausittainen lyhennys voi olla suurempi.

Lainantarjoajat määrittelevät kulutusluoton koron yleensä hakijan luottokelpoisuuden perusteella. Mitä parempi luottokelpoisuus hakijalla on, sitä edullisemman lainan hän yleensä saa. Hakijan luottokelpoisuuteen vaikuttavat mm. säännölliset tulot, aiempi lainahistoria ja nykyinen taloudellinen tilanne.

Mistä hakea kulutusluotto heti tilille?

Kun tarve rahoitukselle on akuutti, on internet usein nopein ja helpoin paikka hakea kulutusluottoa. Lukuisat rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat palveluita, joiden avulla kulutusluottoa voi hakea suoraan verkossa, ja lainapäätöksen voi saada jopa saman tien. Tämä mahdollistaa rahojen siirtymisen tilille usein jo saman päivän aikana, riippuen pankkien välisistä siirtoajoista.

Kulutusluoton hakeminen verkossa vaatii yleensä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joiden avulla lainahakemus voidaan tehdä turvallisesti. Lainahakemus sisältää yleensä kysymyksiä hakijan tuloista, menoista, työtilanteesta sekä muista talouteen vaikuttavista tekijöistä. Tietojen perusteella lainantarjoaja tekee päätöksen lainan myöntämisestä.

On tärkeää muistaa, että lainan saamisen edellytyksenä on yleensä säännölliset tulot joko palkasta tai eläkkeestä, sekä puhtaat luottotiedot. Maksuhäiriömerkintä voi estää lainan saannin.

Vakuudeton kulutusluotto on yleisin vaihtoehto

Vakuudeton kulutusluotto on nykyään yleisin vaihtoehto, kun tarvitaan rahoitusta arjen menoihin tai suurempiin hankintoihin. Vakuudeton tarkoittaa, että lainaa myönnetään ilman fyysisiä vakuuksia, kuten kiinteistöä tai muuta omaisuutta. Lainan myöntäminen perustuu lainanhakijan luottokelpoisuuteen, joka määritetään esimerkiksi tulojen, menojen ja aiemman maksuhistorian perusteella.

Vakuudettoman kulutusluoton suurin etu on sen helppous ja nopeus. Vakuuksien arvon selvittäminen, arviointi ja rekisteröinti on aikaa vievää, mutta vakuudettomassa kulutusluotossa näitä vaiheita ei tarvita. Lainahakemuksen voi täyttää netissä muutamassa minuutissa, ja lainapäätöksen saa usein saman tien. Tämä tekee vakuudettomasta kulutusluotosta erinomaisen vaihtoehdon silloin, kun rahan tarve on äkillinen ja odottamaton.

Vakuudettoman kulutusluoton kääntöpuolena on usein korkeampi korko verrattuna vakuudelliseen lainaan. Koska lainanantajalla ei ole fyysistä vakuutta lainasumman turvaamiseksi, korkeampi korko kompensoi tätä suurempaa riskiä. Lisäksi, lainasumman suuruus on usein pienempi vakuudettomissa kulutusluotoissa.

Vakuudellinen kulutusluotto pankista

Vakuudellinen kulutusluotto on vaihtoehto, jossa lainan hakijalla on tarjota lainalle vakuus. Vakuus on jonkinlainen takaus tai turva, jolla lainanantaja suojaa itsensä mahdollisen maksuhäiriön varalta. Vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, auto tai muu arvokas omaisuus. Joissain tapauksissa myös toinen henkilö, esimerkiksi perheenjäsen, voi toimia henkilötakauksena.

Pankit ovat yleisimpiä vakuudellisen kulutusluoton tarjoajia. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessaan hakijan tulee yleensä käydä neuvottelut pankin kanssa lainan ehdoista, mukaan lukien vakuuden arvon ja lainan takaisinmaksuehtojen määrittämisestä.

Vakuudellisen kulutusluoton etu on yleensä matalampi korko verrattuna vakuudettomaan kulutusluottoon. Koska lainanantajalla on vakuus lainasummalle, lainan myöntämisen riski pienenee ja tämä näkyy yleensä edullisempana korkona.

Vakuudellisen kulutusluoton hakeminen voi olla pidempi prosessi kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Vakuuden arvon määrittäminen ja rekisteröinti voi viedä aikaa, ja pankin kanssa on neuvoteltava lainaehdoista. Kuitenkin, jos hakijalla on käytettävissään vakuus ja hänellä on aikaa odottaa lainapäätöstä, vakuudellinen kulutusluotto voi olla edullisempi vaihtoehto.

Älä ota kulutusluottoa ilman vertailua

Kun harkitset kulutusluoton ottamista, yksi tärkeimmistä vaiheista on lainavertailu. Jokainen lainanantaja määrittää omat korkonsa, maksuaikataulunsa ja lainaehtonsa, minkä vuoksi lainojen ehdot ja kustannukset voivat vaihdella huomattavasti. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää tehdä kattava lainavertailu ennen kuin teet päätöksen kulutusluoton ottamisesta.

Lainavertailu auttaa sinua ymmärtämään paremmin lainan kokonaiskustannukset ja löytämään sen lainan, joka parhaiten vastaa omia tarpeitasi ja maksukykyäsi. Tämä voi säästää sinulta merkittäviä summia rahaa pitkällä aikavälillä. Lainavertailu auttaa myös tunnistamaan lainat, joilla on epäedullisia ehtoja.

Lainavertailun tekeminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Useat verkkosivustot ja palvelut tarjoavat lainavertailutoimintoja, jotka kokoavat yhteen eri lainanantajien tarjoamat kulutusluotot. Näiden palveluiden avulla voit helposti vertailla eri lainoja esimerkiksi koron, laina-ajan ja kuukausierän perusteella. Voit myös hakea lainatarjouksia usealta lainanantajalta yhdellä kertaa, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Yhteenveto

Kulutusluotto on joustava lainatuote, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden kulutustarpeisiin. Sen määrä voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, riippuen luotonottajan tulotasosta ja luottokelpoisuudesta. Kulutusluoton takaisinmaksuaika on tyypillisesti 1-15 vuotta ja se valitaan hakijan tarpeisiin ja maksukykyyn sopivaksi. Lainatarjouksia vertaillessa on oleellista ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko, koska se kertoo lainan todellisen hinnan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on vakuudeton laina yksityishenkilöille, jonka määrä tyypillisesti vaihtelee 500 – 60 000 euron välille. Tyypillistä on myös se, että kultuusluottoa on helppoa ja nopeaa hakea verkossa.

Mihin tarkoituksiin kulutusluottoa voi käyttää?

Kulutusluottoa voidaan käyttää mihin tahansa yksityishenkilön kulutustarpeisiin, esimerkiksi kodinkoneiden, auton tai remontin hankintaan.

Mitkä ovat kulutusluoton hyödyt?

Kulutusluoton hyötyjä ovat sen joustavuus erilaisiin hankintoihin, nopea hakuprosessi ja rahansiirto sekä se, että lainan saamiseksi ei tarvita vakuuksia tai takaajia.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Kulutusluottoa haetaan yleensä verkossa, missä täytetään hakemus ja valitaan lainatarjous. Laina maksetaan takaisin sovituissa kuukausierissä.

Missä tapauksessa ei kannata ottaa kulutusluottoa?

Kulutusluottoa ei kannata ottaa, jos taloudellinen tilanne on epävakaa tai jos ei ole varmuutta kyvystä maksaa laina takaisin sovitussa ajassa.

Onko kulutusluotto ilman luottotietoja mahdollinen?

Kulutusluotto ilman luottotietoja ei yleensä ole mahdollinen. Lainanantajat tarkistavat yleensä lainanhakijan luottotiedot osana luotonmyöntöprosessia, ja maksuhäiriömerkintä voi estää lainan saamisen.

Onnistuuko kulutusluotto työttömälle?

Kulutusluoton saaminen voi olla haastavaa työttömälle, sillä lainanantajat vaativat usein säännöllisiä tuloja lainan takaisinmaksun takaamiseksi. Kuitenkin, jos työtön henkilö saa säännöllisiä tuloja esimerkiksi sosiaalietuuksista tai eläkkeestä, kulutusluoton saaminen voi olla mahdollista tietyin ehdoin.