Tavoita lainanvälittäjä

Löydä paras lainanvälittäjä. Voit säästää rahaa. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Tavoita lainanvälittäjä

Löydä paras lainanvälittäjä

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Lainanvälittäjä

Lainanvälittäjät tarjoavat rahoitusmarkkinoilla tärkeää palvelua auttamalla lainanhakijoita löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Näin voit säästää aikaa, vaivaa ja ennen kaikkea rahaa. Koska lainanvälittäjien palvelu on lainanhakijalle maksutonta, eikä siihen liity merkittäviä riskejä, niiden käyttö on yleisesti suositeltavaa.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin lainanvälityksen toimintaan, esittelemme eri välittäjäpalveluita tarjoavia yrityksiä ja annamme vinkkejä siitä, miten lainanvälittäjän kanssa kannattaa toimia. Artikkeli tarjoaa myös suosituksia parhaista lainanvälittäjistä Suomessa.

Mikä on paras lainanvälittäjä Suomessa?

Parhaan lainanvälittäjän valinta riippuu usein sinun tarpeistasi ja siitä, mitkä palvelut tai ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Esimerkiksi, jotkut ihmiset saattavat arvostaa nopeinta hakemusta, kun taas toiset saattavat arvostaa joustavuutta asiakaspalvelussa.

On tärkeää huomata, että paras lainanvälittäjä yhdelle henkilölle ei välttämättä ole paras toiselle. Suosittelen tutkimaan eri lainanvälittäjien ominaisuuksia, jolloin voit löytää parhaimman vaihtoehdon. Alla on Suomen parhaimmat lainanvälittäjät listattuna.

 • Rahalaitos: Rahalaitos on yksi Suomen tunnetuimmista lainanvälittäjistä, joka kilpailuttaa lainoja 500–60 000 euroa. Heidän palvelunsa on nopea ja tuki auttaa mielellään asiakkaita.
 • Omalaina: Omalaina on suosittu lainanvälittäjä, joka tarjoaa kilpailutettuja lainoja 100–60 000 euroa, maksuaika on joustavasti 1–20 vuotta.
 • Axolaina: Axolaina kilpailuttaa lainoja 2000–60 000 euroa ja etsii parhaan vaihtoehdon asiakkaalle.
 • Zmarta: Zmarta tarjoaa kilpailutettuja lainoja 1000–60 000 euroa. Heidän palvelunsa on nopea ja helppokäyttöinen.
 • Sortter: Sortter kilpailuttaa lainoja 1 000–60 000 euroa. Heidän palvelunsa on helppokäyttöinen ja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden vertailla lainoja selkeästi.
 • Etua.fi: Etua.fi kilpailuttaa lainoja 500–60 000 euroa ja on yksi Suomen kokeneimmista lainanvälittäjistä. Heidän palvelunsa on laadukas ja selkeä.

Muista, että on tärkeää lukea palvelun ehdot ja harkita lainan kokonaiskustannuksia ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Mikä on lainanvälittäjä?

lainanvalittaja

Lainanvälittäjä on palvelu, joka auttaa asiakkaita löytämään heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivan lainan. Lainanvälittäjä kerää asiakkaan lainahakemuksen ja välittää sen useille eri pankeille tai rahoituslaitoksille, jotka sitten tekevät omat tarjouksensa. Lainanvälittäjä siis vertailee lainat asiakkaan puolesta, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Usein lainanvälittäjän avulla on mahdollista saada parempia lainaehtoja, koska rahoituslaitokset kilpailevat keskenään asiakkaan saamiseksi. Lainanvälittäjän palvelut ovat useimmiten ilmaisia asiakkaalle, sillä he saavat palkkionsa rahoituslaitoksilta.

Onko väliä minkä lainanvälittäjän valitsen?

Vaikka monet lainanvälittäjät saattavatkin työskennellä samojen rahoituslaitosten ja pankkien kanssa, on valinnalla silti merkitystä. Välittäjien palvelutasossa, prosessin nopeudessa ja asiakaspalvelussa voi olla eroja. Tarjoukset voivat olla kuitenkin melko samanlaisia, joten siinä mielessä valinnalla ei ole niin suurta eroa.

On myös hyvä huomata, että jotkut lainanvälittäjät saattavat tarjota lisäpalveluita, kuten neuvontaa tai taloudellista suunnittelua, joka voi olla hyödyllistä asiakkaalle. Eli suurimmat erot syntyvät juuri asiakaspalvelussa ja palvelun jouhevuudessa.

Miksi kannattaa käyttää lainanvälittäjää?

Lainanvälittäjän käyttö voi tarjota useita etuja. Tässä muutamia syitä, miksi lainanvälittäjän käyttö voi olla hyvä idea:

 • Säästää aikaa: Lainanvälittäjä etsii sinulle sopivimman lainan useilta eri lainanantajilta. Sinun ei siis tarvitse itse etsiä ja vertailla eri lainavaihtoehtoja, mikä voi olla aikaavievää.
 • Säästää rahaa: Koska lainanvälittäjä kilpailuttaa lainasi useilla eri lainanantajilla, saat usein paremman koron kuin jos olisit hakenut lainaa suoraan yhdeltä lainanantajalta.
 • Yksilöllinen palvelu: Lainanvälittäjä voi tarjota sinulle henkilökohtaista neuvontaa ja apua lainaprosessissa. He voivat auttaa sinua ymmärtämään lainaehdot ja valitsemaan parhaan vaihtoehdon sinun tilanteeseesi.
 • Laajempi valikoima lainoja: Jotkut lainat ovat saatavilla vain lainanvälittäjien kautta. Lainanvälittäjä voi siis tarjota sinulle laajemman valikoiman lainavaihtoehtoja kuin mitä voisit löytää itse.

Lainanvälittäjän käyttö ei kuitenkaan aina ole paras vaihtoehto. Esimerkiksi, jos sinulla on jo vahva suhde pankkiisi, saattaa olla parempi neuvotella lainasta suoraan heidän kanssaan.

Miten lainanvälittäjä käytännössä toimii?

Lainanvälittäjän toiminta perustuu yleensä seuraaviin vaiheisiin:

 1. Lainahakemuksen täyttäminen: Aluksi sinun tulee täyttää lainahakemus lainanvälittäjän sivustolla. Hakemuksessa kysytään yleensä tietoja tuloistasi, menojasi, asumistilanteestasi ja muista taloudellisista yksityiskohdista. Näiden tietojen avulla lainanvälittäjä pystyy arvioimaan minkälaisen lainan voit saada.
 2. Lainan kilpailutus: Kun olet täyttänyt hakemuksen, lainanvälittäjä lähettää sen eteenpäin useille eri lainanantajille, jotka ovat heidän kumppaneitaan. Lainanantajat tarkastelevat hakemuksen ja tekevät tarjouksensa perustuen antamiisi tietoihin.
 3. Parhaan lainatarjouksen valinta: Kun lainanvälittäjä on saanut tarjoukset lainanantajilta, hän valitsee parhaan tarjouksen tai esittää sinulle useita vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman. Lainanvälittäjä saattaa myös neuvotella lainaehdoista puolestasi.
 4. Lainasopimuksen allekirjoittaminen: Kun olet valinnut parhaan lainatarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Tämä tapahtuu yleensä sähköisesti.
 5. Lainan maksu: Kun lainasopimus on allekirjoitettu, lainanantaja maksaa lainan tilillesi.

On tärkeää huomata, että vaikka lainanvälittäjä auttaa sinua löytämään lainan, lainasopimus tehdään suoraan lainanantajan kanssa. Lainanvälittäjä ei siis ole osapuolena sopimuksessa, vaan toimii ainoastaan välittäjänä sinun ja lainanantajan välillä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mihin tarkoitukseen lainanvälittäjän avulla voi hakea lainaa?

Lainanvälittäjän kautta voi hakea lainaa monenlaisiin tarkoituksiin. Yleisimpiä käyttökohteita ovat esimerkiksi suuret hankinnat, kuten auton tai asunnon ostaminen, remontointi, opintojen rahoittaminen tai yllättävien menojen kattaminen. Myös erilaisten kulutusluottojen yhdistäminen yhdeksi edullisemmaksi lainaksi on yleinen syy hakea lainaa.

Kuka voi hakea lainaa lainanvälittäjän kautta?

Lainanvälittäjän kautta voi hakea lainaa yleensä kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset tulot ja joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Lainanvälittäjät vaativat usein, että hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, ja jotkut lainanvälittäjät saattavat asettaa ikärajoja lainanhakijoille.

Miten lainanvälittäjät tienaavat?

Lainanvälittäjät tienaavat palkkion (provisio), jonka he saavat lainaa myöntäviltä pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelu on täysin ilmainen käyttäjälle.

Voiko lainanvälittäjään luottaa?

Kyllä, yleisesti ottaen lainanvälittäjiin voi luottaa, sillä heidän toimintaansa säätelevät useat lait ja asetukset. Heidän on esimerkiksi noudatettava kuluttajansuojalakia, ja heidän on toimittava rehellisesti ja ammattimaisesti.