Aloita lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen voi säästää rahaa. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Tee lainojen yhdistäminen

Yhdistä lainat ja voit säästää rahaa

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on järkevä tapa hallinnoida taloutta ja minimoida kuluja. Tämä menettelytapa on yhä yleisempi erityisesti silloin, kun on otettu useita erilaisia vakuudettomia lainoja, kuten kulutusluottoja. Vakuudettomat lainat ovat tyypillisesti pieniä lainoja, jotka ulottuvat 1000 euron ja 60000 euron välille, laina-aika voi olla yhdestä viiteentoista vuoteen.

Yhdistämällä lainat saavutetaan taloudellinen hyöty: sen sijaan, että maksaisit useita eri korkoja ja hallinnointikuluja, maksat vain yhtä lainaa ja yhtä korkoa. Tämä säästää rahaa ja voi myös helpottaa lainojen hallinnointia, koska sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä eräpäivästä kuukaudessa.

Tietynlaisia vaatimuksia lainojen yhdistämiseen on kuitenkin olemassa. Lainaajalla on oltava säännölliset tulot joko palkasta tai eläkkeestä, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Useat lainanantajat kilpailevat tarjouksillaan ja voit rauhassa vertailla niitä. Tarjouksen saaminen ei maksa mitään eikä se sido sinua mihinkään, joten sinulla on mahdollisuus tehdä harkittuja päätöksiä taloutesi parhaaksi. Huomaa, että tarjoukset ovat yleensä voimassa noin 30 päivää.

Yhdistämällä kalliit lainat yhdeksi edullisemmaksi voit säästää merkittävästi rahaa ja pystyä maksamaan lainasi pois nopeammin. Tämä artikkeli antaa sinulle tietoa ja vinkkejä siitä, miten voit parhaiten hyödyntää lainojen yhdistämisen mahdollisuuksia.

Mitä hyödyn lainojen yhdistämisestä?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden erilaisten lainojen, kuten kulutusluottojen, pienlainojen ja luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Tämä yksinkertaistaa lainojen hallintaa ja voi tuoda merkittäviä säästöjä. Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä sitten on?

Säästät rahaa

Yhdistämällä lainasi yhdeksi voit vähentää tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisämaksuja. Jos sinulla on useita lainoja, näistä kuluista voi muodostua merkittävä summa. Yhdistämällä lainat, maksat näitä kuluja vain yhdestä lainasta.

Saat edullisemman koron ja joustavuutta

Yhdistämällä lainat voit saada lainallesi edullisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan. Tämä tuo joustavuutta talouteesi ja mahdollistaa suuremman liikkumavaran.

Säästät aikaa

Kun sinulla on vain yksi lasku maksettavana, säästät aikaa. Sinun ei tarvitse muistaa useita eri eräpäiviä eikä käyttää aikaa monen eri laskun maksamiseen. Tämä yksinkertaistaa raha-asioiden hoitoa.

Taloudenhallinta helpottuu

Kun sinulla on vain yksi laina lyhennettävänä, taloutesi hallinta ja seuranta helpottuvat. Tämä voi auttaa sinua paremmin ymmärtämään taloudellista tilannettasi ja tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä.

Lainojen yhdistämisestä on siis selkeitä hyötyjä, mutta miten se käytännössä hoidetaan? Seuraavassa osiossa tarkastelemme, miten lainojen yhdistäminen etenee käytännössä.

Miten lainojen yhdistäminen etenee?

lainojen yhdistaminen

Lainojen yhdistäminen on prosessi, joka voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

1. Hakemuksen täyttäminen: Prosessi alkaa hakemuksen täyttämisellä. Tämä vaihe on yleensä yksinkertainen ja nopea, parhaimmillaan vain muutaman minuutin kestävä. Hakemuksessa kysytään tietoja nykyisistä lainoista, tuloista ja muista taloudellisista tiedoista.

2. Lainatarjousten kilpailuttaminen: Hakemuksen jättämisen jälkeen on aika kilpailuttaa eri lainanantajat. Tämä vaihe on tyypillisesti nopea ja ilmaista. Palvelut ovat yhteistyössä useiden, jopa 25 eri lainanantajan kanssa, mikä takaa laajan kattavuuden ja kilpailukykyiset tarjoukset.

3. Parhaan tarjouksen valinta: Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset yleensä 24 tunnin sisällä, ensimmäiset jopa minuuttien kuluessa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden vertailla tarjouksia ja valita niistä itsellesi parhaiten sopivan.

4. Lainan vahvistaminen ja nykyisten lainojen maksaminen: Kun olet valinnut tarjouksen, sinun tulee vahvistaa lainasopimus sähköisesti, yleensä pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen nykyiset lainat tai luottokorttivelat maksetaan pois, joko itse tai uuden lainan myöntäneen tahon toimesta. Jatkossa maksat pois vain yhtä, yhdistettyä lainaa.

5. Yhden lainan maksaminen: Lopuksi jää enää yksi laina maksettavaksi. Tämä laina on yleensä räätälöity sopimaan paremmin taloudelliseen tilanteeseesi.

Yhdistämällä lainat, saat usein paremmat ehdot kuin alkuperäisissä lainoissa. Vaikka velan määrä pysyy ennallaan, lainaehdot, kuten korko ja maksuaika, ovat yleensä aiempia sopimuksia edullisemmat. Näin voit säästää merkittävästi lainakustannuksissa ja parantaa taloudellista tilannettasi.

Kuka voi tehdä lainojen yhdistämisen?

Lainojen yhdistäminen on suunnattu henkilöille, jotka haluavat parantaa taloutensa hallintaa ja säästää lainakuluissa. Jotta voit yhdistää lainasi, sinun on yleensä täytettävä tiettyjä kriteereitä. Nämä kriteerit voivat vaihdella eri lainanantajien välillä, mutta seuraavat ehdot ovat yleisiä:

1. Ikä: Yleisesti ottaen lainaa voi hakea, kun olet yli 20-vuotias. Tämä ikäraja voi kuitenkin vaihdella lainanantajasta riippuen.

2. Säännölliset tulot: Sinulla tulisi olla säännölliset tulot. Lainanantajat vaativat usein tiettyä tulotasoa, joten on tärkeää varmistaa, että sinulla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun.

3. Puhtaat luottotiedot: Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainanantajat tarkistavat luottotietosi ennen lainan myöntämistä varmistaakseen, että voit maksaa lainan takaisin.

Mikäli täytät nämä kriteerit, voit hakea tarjouksia lainojen yhdistämisestä. On tärkeää muistaa, että lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Voit rauhassa vertailla eri lainatarjouksia ja päättää, hyväksytkö jonkin tarjouksista vai et.

Lainojen yhdistämistä voi hakea missä tahansa ja milloin tahansa, koska prosessi tehdään pääasiassa verkossa. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja saat usein päätöksen siitä, onko lainojen yhdistäminen mahdollista, heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Jos päätös on myönteinen, saat ensimmäiset lainatarjoukset usein saman päivän aikana.

Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa säästää

Lainojen yhdistäminen on yleensä järkevä toimenpide, joka auttaa säästämään sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Yhdistämällä useat lainat yhdeksi kokonaisuudeksi voit pienentää kuukausittaisia lainakuluja, mikä vapauttaa varoja muihin tärkeisiin menoihin, kuten arkeen tai ihan vain säästämiseen.

Lainojen yhdistäminen voi tuottaa säästöjä monella tavalla. Ensinnäkin, useampien lainojen tai luottokorttien korot ja tilinhoitopalkkiot poistuvat, jolloin jäljelle jää vain yksi laina, jossa on yksi kiinteä korko ja kuukausittainen maksu. Lainojen yhdistäminen voi myös mahdollistaa alhaisemman kokonaiskoron, mikä pienentää lainan kokonaiskustannuksia.

Tämä tarkoittaa sitä, että suurempi osa kuukausittaisista maksuistasi menee lainapääoman lyhentämiseen, mikä voi nopeuttaa lainan takaisinmaksua. Yhdistelylainan avulla voit myös neuvotella uuden ja joustavamman maksusuunnitelman, joka sopii paremmin taloudelliseen tilanteeseesi.

Kun taloudellinen liikkumavara kasvaa, voit alkaa suunnitella säästöjä tai sijoituksia. Pienikin summa, joka laitetaan säästöön tai sijoitetaan järkevästi kuukausittain, voi kasvaa merkittävästi ajan myötä. Eri säästö- ja sijoitusvaihtoehdot, kuten säästötilit, rahastot ja osakkeet, tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia kasvattaa varallisuutta.

Selkeytä taloudenhallintaa

Elämässä tulee usein vastaan tilanteita, joissa tarvitsemme rahoitusta erilaisiin tarpeisiin, ja tähän tarkoitukseen hankittuja lainoja saattaa kertyä vuosien kuluessa useita. Olipa kyse sitten pienistä pikavipeistä tai suurista kulutusluotoista, eri lainantarjoajilta otetut lainat saattavat yhdessä tulla huomattavan kalliiksi. Tässä kohtaa lainojen yhdistäminen astuu kuvaan.

Yksi suurimmista eduista lainojen yhdistämisessä on, että se selkeyttää taloudenhoitoa. Kun on useita lainoja eri pankeista, voi olla vaikea pysyä kartalla kaikista eri koroista, maksuajoista ja maksusummista. Yhdistämällä lainat yhdeksi, sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausimaksusta, korosta ja eräpäivästä. Tämä voi vähentää stressiä ja auttaa sinua näkemään selvemmin taloutesi kokonaiskustannukset.

Toinen merkittävä etu on, että kun lainat on yhdistetty, voit näyttää mahdollisille lainanantajille, että olet vastuullinen lainanottaja. Jos aiot hakea esimerkiksi asuntolainaa tulevaisuudessa, yksi laina on helpompi hallita ja se antaa paremman kuvan taloudenhallinnasta.

Mitä kaikkea voin yhdistellä?

Erilaiset lainat ja luotot ovat nykypäivänä yleinen osa ihmisten elämää. Lainantarve saattaa tulla vastaan monissa eri elämänvaiheissa ja tilanteissa. Tavallisimmin lainaa tarvitaan suurempien hankintojen, kuten kodin remonttien, auton tai veneen ostamisen tai kodinkoneiden ja huonekalujen hankinnan yhteydessä. Kaikkien näiden erilaisten lainojen ja osamaksusopimusten hallinta voi kuitenkin olla haastavaa.

Jos havaitset maksavasi useampaa korkeakorkoista lainaa tai osamaksua erikseen, voit harkita lainojen yhdistämistä. Yhdistämällä lainat voit mahdollisesti saada alhaisemman koron ja paremman kuvan omasta taloustilanteesta. Tämä koskee paitsi kulutusluottoja, myös erilaisia osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja.

Yhdistelylainan hakemiseen sisällytetään yleensä kaikki olemassa olevat lainat, luottokorttien saldot ja osamaksusopimukset. Luottokorteissa ja osamaksuissa on usein korkeampi korko kuin yhdistelylainassa, joten niiden yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Lainojen yhdistämisprosessi alkaa olemassa olevien lainojen, luottojen ja osamaksusopimusten kartoittamisella. Selvitä kaikkien lainojesi ja luottojesi kokonaismäärä sekä niistä aiheutuvat kulut ja korot. Kun olet saanut yhteenvedon taloudellisesta tilanteestasi, voit hakea yhdistelylainaa ja alkaa vertailla eri lainatarjouksia.

Lainojen yhdistäminen voi tarjota monia etuja, kuten alhaisemmat kuukausittaiset maksut ja helpomman talouden hallinnan. Tärkeintä on, että tunnistat taloudellisen tilanteesi ja teet päätökset, jotka auttavat sinua parantamaan sitä.

Voiko lainojen yhdistämisessä olla negatiivisia puolia?

Lainojen yhdistämisen tavoitteena on laskea lainamenoja ja yksinkertaistaa taloudenhoitoa. Pääperiaatteena on, että yhdistämällä useita lainoja yhdeksi ei oteta uutta velkaa tai kasvateta kokonaislainamäärää, mikä usein johtaa lainakustannusten vähenemiseen. Tämä parantaa usein taloudellista tilannetta välittömästi. Siitä huolimatta, lainojen yhdistämisessä saattaa olla joitakin negatiivisia puolia, joita on hyvä tarkastella tarkemmin.

Yksi mahdollinen haittapuoli on uuden yhdistelylainan takaisinmaksuajan pidentyminen. Vaikka pidempi takaisinmaksuaika voi tuoda mukanaan pienemmät kuukausittaiset maksut ja joustavuutta, se saattaa johtaa korkeampiin kokonaislainakustannuksiin pidemmällä aikavälillä. Tästä syystä on tärkeää arvioida, miten lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Vaikka lainasopimus saattaa määritellä tietyn minimilyhennyksen, on tärkeää muistaa, että lainaa voi lyhentää myös enemmän. Tämä mahdollistaa lainan joustavamman hallinnan ja voi auttaa vähentämään lainan kokonaiskustannuksia pidemmällä aikavälillä.

Toinen seikka, joka on tärkeää huomioida lainoja yhdistäessä, on se, että saamasi yhdistelylainan ehdot eivät välttämättä ole parempia kuin nykyisissä lainoissasi. Siksi on tärkeää vertailla huolellisesti uutta lainatarjousta nykyisiin laina- ja luottoehtoihin. Lainojen yhdistäminen ei ole välttämättä kannattavaa, jos yhdistelylainan ehdot ovat heikommat tai kustannukset suuremmat kuin nykyisissä lainoissa.

Lainojen yhdistäminen voi parhaimmillaan helpottaa taloudenhallintaa ja parantaa lainaehtoja. Kuitenkin jokaisen lainanhakijan on tärkeää tehdä huolellinen vertailu ja arviointi ennen päätöksen tekemistä. Vaikka yhdistelylainan hakeminen onkin järkevää useimmissa tilanteissa, on aina syytä muistaa, että se ei välttämättä aina ole taloudellisesti edullisin ratkaisu.

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistäminen on usein tehokas keino säästää rahaa ja selkeyttää taloudenhoitoa. Monet ihmiset ovat huomanneet sen hyödyt ja jakaneet positiivisia kokemuksiaan prosessista. Otetaan esimerkiksi keski-ikäinen mies, joka oli kerryttänyt useita pieniä lainoja ajan kuluessa erilaisista tarpeista johtuen. Kuukausittaiset lainalyhennykset olivat kohonneet huomattaviksi, sisältäen korot sekä monet lainakulut.

Hän halusi parantaa taloudellista tilannettaan ja päätti yhdistää lainansa. Oma pankki ei osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi pitkien ja raskaiden prosessien vuoksi, joten hän kääntyi netin puoleen. Lainavertailupalveluiden avulla hän sai tarjouksen, joka kattoi kaikki nykyiset velat. Valittuaan tarjouksen, joka sopi hänen tarpeisiinsa, hänen lainakulunsa pienenivät merkittävästi. Kuukausittainen säästö oli huomattava ja vähensi lainoihin liittyvää stressiä. Laina oli helppo hakea ja lainatarjous esitettiin ymmärrettävässä muodossa.

Toinen esimerkki on nainen, joka joutui taloudellisiin vaikeuksiin lomautusten vuoksi. Hän oli ottanut kolme uutta kulutusluottoa, joiden korkeat korot vaikuttivat hänen talouteensa useamman vuoden ajan. Netissä selaillessaan hän törmäsi lainojen yhdistämiseen ja päätti kokeilla sitä. Yhdistelylainan avulla hän pystyi maksamaan pois vanhat, korkeakorkoiset lainansa ja saamaan tilalle yhden, edullisemman lainan. Se kohotti mielialaa ja laski taloudellisia menoja.

Nämä kokemukset ovat esimerkkejä siitä, kuinka lainojen yhdistäminen voi vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään. Vaikka jokaisen tilanne on yksilöllinen, nämä esimerkit näyttävät, että lainojen yhdistäminen voi olla tehokas tapa säästää rahaa, selkiyttää taloutta ja parantaa elämänlaatua.

Lainojen yhdistäminen voi olla fiksu ratkaisu

Lainojen yhdistäminen on hyödyllinen vaihtoehto henkilöille, joilla on useita pieniä lainoja eri lainanantajilta. Se mahdollistaa nykyisten lainojen yhdistämisen yhdeksi suuremmaksi lainaksi, joka on helpompi hallita ja jolla on yleensä parempi korkotaso.

Lainojen yhdistäminen voi auttaa vähentämään stressiä ja tekee budjetin hallinnasta helpompaa. Kun henkilö yhdistää lainansa, hän saa yleensä paremman koron ja pidemmän maksuajan, mikä pienentää kuukausittaista lainan lyhennystä. Tämä antaa henkilölle mahdollisuuden hallita talouttaan tarkemmin.

Ennen lainojen yhdistämistä on tärkeää tehdä tarkka vertailu eri lainanantajien tarjoamista lainoista ja niiden ehdoista. On tärkeää valita lainanantaja, joka tarjoaa parhaan koron ja maksuaikataulun. On myös tärkeää huolehtia, että uusi yhdistetty laina on tarkkaan mitoitettu, eikä siinä ole liian pitkä maksuaika, sillä se voi johtaa siihen, että henkilö joutuu maksamaan enemmän lainakuluja takaisin ajan myötä.

Yhdistelyn hyödyt ja mahdolliset kompastuskivet

Lainojen yhdistäminen voi olla erityisen hyödyllistä henkilöille, joilla on useita pieniä lainoja, joilla on korkeat korot ja lyhyet maksuajat. Se antaa henkilölle mahdollisuuden vaikuttaa uudestaan kuukausierän kokoon ja yksinkertaistaa taloudellista tilannettaan.

Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan ole sopiva ratkaisu kaikille. Se voi johtaa lainan kokonaiskustannusten kasvuun, jos uusi yhdistetty laina on tarpeettoman suuri, laina-aika on liian pitkä tai sillä on liian korkea korkotaso. On tärkeää harkita huolellisesti, onko lainojen yhdistäminen oikea ratkaisu henkilön taloudelliseen tilanteeseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllinen vaihtoehto henkilöille, joilla on useita pieniä lainoja eri lainanantajilta. Se voi auttaa pienentämään kuukausierää ja tekee budjetin hallinnasta helpompaa. Ennen lainojen yhdistämistä on fiksua vertailla hintoja ja harkita huolellisesti, onko lainojen yhdistäminen oikea ratkaisu henkilön taloudelliseen tilanteeseen. On myös tärkeää huolehtia, että uusi yhdistetty laina on oikean kokoinen ja sillä on kilpailukykyinen korkotaso.

Lainojen yhdistämiseen liittyy kuitenkin myös kysymyksiä, ja sen täytyy olla hyvin harkittu päätös. Henkilöiden on hyvä neuvotella asiantuntijan kanssa ja tehdä tarkka laskelma ennen kuin he päättävät yhdistää lainansa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaiset lainat sopivat parhaiten yhdistettäväksi?

Parhaiten yhdistettävät lainat ovat usein korkeakorkoisia ja pienempiä lainoja, kuten luottokorttilainat, henkilökohtaiset lainat tai pikavipit. Lainojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi voi vähentää lainakuluja ja tekee budjetin hallinnasta helpompaa.

Mikä on yhdistetyn lainan korkotaso?

Yhdistetyn lainan korkotaso riippuu lainanantajasta ja henkilön taloudellisesta tilanteesta. On tärkeää tehdä tarkka vertailu eri lainanantajien tarjoamista lainoista ja niiden ehdoista ennen lainojen yhdistämistä. Kilpailukykyinen korkotaso auttaa minimoimaan lainakustannukset ja parantaa henkilön taloudellista tilannetta.

Millaisia riskejä lainojen yhdistäminen sisältää?

Lainojen yhdistäminen sisältää riskin siitä, että uusi yhdistetty laina on liian suuri, siinä on liian pitkä laina-aika tai siinä on korkea korkotaso, mikä lisää lainakustannuksia. Lisäksi, jos henkilö ei pysty maksamaan yhdistettyä lainaa takaisin ajallaan, se voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia. Siksi, lainojen yhdistäminen täytyy olla hyvin harkittu päätös ja henkilöiden on järkevää neuvotella asiantuntijan kanssa ennen päätöksen tekemistä.

Voiko lainojen yhdistämisestä olla haittaa?

Lainojen yhdistämisestä voi olla haittaa, jos yhdistelylainan korko on korkeampi kuin yhdistettävien lainojen keskimääräinen korko tai jos yhdistelylainan takaisinmaksuaika on liian pitkä. Pitkä takaisinmaksuaika voi johtaa siihen, että maksat lopulta enemmän korkoa, vaikka kuukausierät ovat pienempiä.

Kuinka nopeasti voin saada yhdistelylainan?

Yhdistelylainan saaminen voi kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään riippuen lainanantajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Lainapäätöksen saa usein saman päivän aikana, ja rahat siirretään tilille pian sen jälkeen.

Tarvitsenko vakuuksia lainojen yhdistämistä varten?

Yleensä et tarvitse vakuuksia lainojen yhdistämistä varten. Yhdistelylaina on useimmiten vakuudeton laina, joka ei vaadi takaajia tai muita vakuuksia.

Voinko yhdistää opintolainani muihin lainoihin?

Opintolainan yhdistäminen muihin lainoihin on mahdollista, mutta se ei välttämättä ole taloudellisesti järkevää, koska opintolainan korko on yleensä matala.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan yhdistelylainaani?

Jos et pysty maksamaan yhdistelylainaasi, sinun tulee ottaa yhteyttä lainanantajaasi mahdollisimman pian. He voivat auttaa sinua laatimaan uuden maksusuunnitelman tai tarjota muita ratkaisuja. Jos et hoida velvoitteitasi, voit menettää luottotietosi ja joutua perintään.

Onko lainojen yhdistäminen aina järkevää?

Lainojen yhdistäminen on järkevää, jos se alentaa lainan korkoa, vähentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja tai helpottaa talouden hallintaa. Se ei kuitenkaan ole aina paras ratkaisu. On tärkeää harkita kaikki vaihtoehdot ja vertailla eri lainojen ehtoja ennen päätöksen tekemistä.