Hae lyhytaikainen laina

Hae lyhytaikainen laina. Voit säästää rahaa. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Hae lyhytaikainen laina

Vertaile lyhytaikaisia lainoja

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Lyhytaikainen laina

Lyhytaikainen laina voi tarjota sopivan ratkaisun, kun kohtaat odottamattoman menon tai tarvitset rahaa tilapäisesti. Tämä lainatyyppi on suunniteltu erityisesti lyhytaikaista rahoitusta varten, ja se voi tarjota nopean ja joustavan tavan rahoittaa arjen yllättäviä menoja tai kattaa väliaikaisen rahantarpeen. Lyhytaikaiset lainat ovat tyypillisesti vakuudettomia lainoja, joissa lainasumma on pienempi ja takaisinmaksuaika lyhyempi kuin perinteisissä pitkäaikaisissa lainoissa. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään lyhytaikaisten lainojen erityispiirteitä, hyötyjä ja riskejä.

Mikä on lyhytaikainen laina?

lyhytaikainen laina

Lyhytaikainen laina on nimensä mukaisesti laina, jonka laina-aika on tyypillisesti lyhyt, usein muutamasta kuukaudesta yhteen vuoteen. Näiden lainojen tarkoitus on tarjota rahoitus lyhytaikaisiin, usein yllättäviin, rahoitustarpeisiin. Lyhytaikaiset lainat ovat tyypillisesti pienempiä summia kuin pitkäaikaiset lainat, ja niitä myönnetään usein vakuudettomina, eli lainan saamiseksi ei vaadita omaisuutta tai muita vakuuksia.

Lyhytaikainen laina voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun kohtaat odottamattoman laskun, tarvitset rahoitusta äkilliseen menoon tai silloin, kun tulosi ovat tilapäisesti pienemmät. Lyhytaikaisen lainan etuna on sen nopeus ja joustavuus. Lainapäätös ja rahojen siirto tilille tapahtuvat usein nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Vaikka lyhytaikainen laina voi olla kätevä ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen, on tärkeää muistaa, että laina tulee aina maksaa takaisin sovitussa ajassa. Lyhytaikaisten lainojen korot voivat olla korkeammat kuin pitkäaikaisten lainojen, ja myöhästymiset takaisinmaksussa voivat johtaa lisäkuluihin ja maksuhäiriömerkintöihin. Siksi on tärkeää, että lainanottaja on realistinen lainan takaisinmaksukyvystään ennen lainan ottamista.

Kuka voi hyötyä lyhytaikaisesta lainasta?

Lyhytaikainen laina on suunniteltu auttamaan henkilöitä, jotka tarvitsevat väliaikaista rahoitusta. Tässä muutamia esimerkkejä ihmisistä, jotka saattavat hyötyä lyhytaikaisesta lainasta:

 • Yllättävät kulut: Jos sinulle tulee äkillinen, ennalta arvaamaton meno, kuten autoon tarvittava korjaus tai terveydenhuollon kulu, lyhytaikainen laina voi auttaa kattamaan nämä kulut.
 • Väliaikainen rahapula: Jos sinulla on väliaikainen rahapula esimerkiksi työpaikan vaihdon, lomakauden tai muiden odottamattomien taloudellisten muutosten vuoksi, lyhytaikainen laina voi tarjota väliaikaista helpotusta tilanteeseen.
 • Pienyrittäjät: Yrityksen omistajat saattavat joskus kohdata tilanteita, joissa he tarvitsevat lyhytaikaista rahoitusta yritystoiminnan pyörittämiseksi, kuten uuden varaston hankinta tai väliaikainen kassavaje.
 • Freelancerit ja itsensätyöllistäjät: Freelancerit ja itsensä työllistäjät saattavat kohdata ajoittaisia tulonvaihteluita. Lyhytaikainen laina voi auttaa tasaamaan näitä kausittaisia tulon vaihteluita.

Lyhytaikaisten lainojen kustannukset

Lyhytaikaisten lainojen kustannukset koostuvat useista eri tekijöistä. Keskeinen kustannustekijä on korko, joka lyhytaikaisten lainojen kohdalla on tyypillisesti korkeampi kuin pitkäaikaisten lainojen. Korko määräytyy usein laina-ajan, lainasumman ja lainanhakijan luottokelpoisuuden perusteella ja voi vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä.

Toinen merkittävä kustannustekijä on avausmaksu, joka on kertaluonteinen maksu lainasopimuksen solmimisesta. Monet lainanantajat veloittavat myös kuukausittaisen tilinhoitomaksun lainan ylläpidosta.

Myöhästymismaksut ovat tärkeä huomioitava seikka, sillä jos lainanmaksu viivästyy, nämä maksut voivat lisätä lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Joillakin lainanantajilla voi olla myös muita kuluja, kuten paperilaskumaksuja tai muutoksenkäsittelymaksuja.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää ymmärtää, että lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset, ei ainoastaan nimelliskorkoa. Todellinen vuosikorko antaa siis parhaan kuvan lainan kokonaiskustannuksista. Ennen lyhytaikaisen lainan ottamista kannattaa lukea lainaehdot huolellisesti ja varmistaa, että ymmärtää kaikki lainan kustannukset. Eri lainanantajien tarjouksia vertailemalla voi myös löytää itselleen sopivimman ja edullisimman ratkaisun.

Lyhytaikaisten lainojen ominaispiirteet

Lyhytaikaiset lainat eroavat monin tavoin perinteisistä pitkäaikaisista lainoista, ja ne sisältävät useita erityispiirteitä, jotka tekevät niistä sopivan ratkaisun tietyille tarpeille. Tässä ovat tärkeimmät lyhytaikaisten lainojen ominaispiirteet:

 • Pienempi lainasumma: Lyhytaikaisten lainojen lainasummat ovat tyypillisesti pienempiä kuin pitkäaikaisissa lainoissa. Lainasummat voivat vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Yleinen summa on esimerkiksi 1000 euroa.
 • Nopea saanti: Koska lyhytaikaiset lainat ovat yleensä pienempiä, lainapäätös ja rahansiirto voivat tapahtua nopeasti, usein saman päivän aikana.
 • Lyhyt laina-aika: Laina-ajat lyhytaikaisissa lainoissa ovat yleensä lyhyitä, tyypillisesti muutamasta kuukaudesta yhteen vuoteen.
 • Vakuudettomuus: Lyhytaikaiset lainat ovat usein vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että et tarvitse omaisuutta tai muita vakuuksia lainan saamiseksi.
 • Korkea korko: Lyhytaikaisissa lainoissa korot voivat olla korkeampia kuin pitkäaikaisissa lainoissa. Tämä johtuu osittain siitä, että lainanantajat ottavat suuremman riskin myöntäessään lainaa ilman vakuuksia ja lyhyellä takaisinmaksuajalla.
 • Joustavuus: Monet lainanantajat tarjoavat joustavia takaisinmaksuehtoja lyhytaikaisissa lainoissa, jotta voit mukauttaa lainan takaisinmaksun omiin taloudellisiin olosuhteisiisi.

Lyhytaikaisten lainojen hakeminen

Lyhytaikaisten lainojen hakuprosessi on yleensä nopea ja suoraviivainen. Prosessi voi kuitenkin vaihdella jonkin verran eri lainanantajien välillä. Tässä on yleinen kuvaus siitä, miten lyhytaikaisten lainojen hakeminen tyypillisesti etenee:

Ensin sinun tulee valita lainanantaja. Tämä voi olla pankki, rahoituslaitos tai erikoistunut lyhytaikaisten lainojen tarjoaja. On tärkeää vertailla eri lainanantajia ja heidän tarjoamiaan ehtoja ja korkoja, jotta löydät itsellesi sopivimman lainan.

Kun olet valinnut lainanantajan, voit yleensä täyttää lainahakemuksen verkossa. Hakemuksessa kysytään yleensä henkilökohtaisia tietoja, kuten nimi, osoite ja sosiaaliturvatunnus, sekä taloudellisia tietoja, kuten tulo- ja menotiedot.

Lainahakemuksen yhteydessä lainanantaja tarkistaa yleensä luottotietosi. Tämä auttaa heitä arvioimaan kykyäsi maksaa laina takaisin. Jos sinulla on hyvät luottotiedot, saat todennäköisesti paremmat lainaehdot.

Kun lainahakemus on jätetty, lainanantaja arvioi hakemuksen ja tekee lainapäätöksen. Jos hakemuksesi hyväksytään, saat tavallisesti rahat tilillesi pian, usein jo saman päivän aikana.

Millaisiin tilanteisiin lyhytaikainen laina sopii?

Lyhytaikainen laina on suunniteltu erityisesti tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti pieniä tai keskisuuria rahasummia. Näitä lainoja ei tyypillisesti suositella pitkäaikaisten taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen tai suurten hankintojen rahoittamiseen, mutta ne voivat olla hyödyllisiä monissa erilaisissa tilanteissa. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Äkilliset kulut: Äkilliset ja odottamattomat menot, kuten auton korjaus, kodinkoneen hajoaminen tai terveydenhuollon kulut, voivat olla taloudellisesti kuormittavia. Lyhytaikainen laina voi auttaa kattamaan nämä kulut ilman, että sinun tarvitsee odottaa seuraavaa palkkapäivää.
 • Väliaikainen rahoituspula: Joskus voi tulla hetkiä, jolloin rahat eivät yksinkertaisesti riitä seuraavaan palkkapäivään asti. Tällöin lyhytaikainen laina voi auttaa sinua selviytymään tästä väliaikaisesta rahoituspulasta.
 • Lomamatka tai erityistapahtuma: Jos suunnittelet lomamatkaa tai erityistapahtumaa, kuten hääjuhlaa tai merkkipäivää, ja tarvitset lisärahoitusta, lyhytaikainen laina voi olla ratkaisu.
 • Pienet hankinnat: Joskus voi olla tarvetta pienelle hankinnalle, jota et halua tai voi maksaa yhdellä kertaa. Lyhytaikainen laina voi mahdollistaa hankinnan ja sen maksamisen joustavasti useammassa erässä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että lyhytaikaisen lainan korot ja kulut voivat olla korkeita, kuten vaikkapa limiittiluotossa, joten lainan ottaminen kannattaa aina harkita huolellisesti. Jos mahdollista, on suositeltavaa säästää rahaa äkillisiä kuluja varten ja pyrkiä budjetoimaan niin, että tulot kattavat menot. Jos kuitenkin päätät ottaa lyhytaikaisen lainan, muista aina vertailla eri lainanantajia ja heidän ehtojaan löytääksesi parhaan ja edullisimman ratkaisun.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä tarkoitetaan lyhytaikaisella lainalla?

Lyhytaikainen laina on rahoitustuote, joka tarjoaa pientä tai keskisuurta lainasummaa lyhyeksi ajaksi, yleensä muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen.

Mitkä ovat lyhytaikaisten lainojen yleisimmät kustannukset?

Lyhytaikaisten lainojen kustannukset koostuvat yleensä korosta, avausmaksusta ja mahdollisesti kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta. Myöhästymismaksut voivat lisätä kustannuksia, jos lainanmaksu viivästyy.

Kenelle lyhytaikainen laina sopii parhaiten?

Lyhytaikainen laina sopii parhaiten henkilöille, jotka tarvitsevat nopeasti rahoitusta odottamattomiin menoihin tai tilapäiseen rahoitusvajeeseen, eivätkä halua tai pysty sitoutumaan pitkäaikaiseen lainasopimukseen.