Etsi edullinen nettilaina

Vertaile nettilainoja nyt. Voit säästää rahaa. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Etsi edullinen nettilaina

Vertaile nettilainoja nyt

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Nettilaina

Nettilaina on laina, jota haetaan ja hallinnoidaan täysin verkon kautta. Se on netistä haettava laina, joka mahdollistaa hakuprosessin, vertailun, hyväksymisen ja takaisinmaksun ilman fyysisiä asiointikäyntejä pankissa tai muussa rahoituslaitoksessa.

Nettilaina voi olla vakuudeton tai vakuudellinen, mutta yleisimmin netistä haettavat lainat ovat vakuudettomia lainoja. Vakuudeton nettilaina tarkoittaa, että lainaa ei tarvitse vakuuttaa esimerkiksi omaisuudella, kuten asunnolla tai muulla arvokkaalla omaisuudella.

Lainanhakuprosessi nettilainaa varten on yleensä nopea ja helppo. Lainan hakeminen tapahtuu yleensä täyttämällä sähköinen lainahakemus, jossa annetaan tarvittavat tiedot kuten henkilötiedot, tulotiedot ja muut tarvittavat tiedot. Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainanmyöntäjä arvioi hakemuksen ja antaa tarjouksen lainasta, mikäli hakija täyttää heidän asettamat vaatimukset.

Nettilainan edut ja hakuehdot

nettilaina

Nettilaina tarjoaa monia etuja ja sen hakeminen on helppoa. Tässä muutamia nettilainan tärkeimpiä etuja:

  1. Nopeus ja helppous: Nettilaina on erittäin nopea ja helppo hakea. Koko lainanhakuprosessi tapahtuu verkossa, joten sinun ei tarvitse käydä fyysisesti pankissa. Voit tehdä lainahakemuksen mukavasti omalta kotisohvaltasi käsin.
  2. Laaja valikoima lainatarjouksia: Nettilainaa hakiessasi saat usein useita lainatarjouksia eri lainanmyöntäjiltä. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden vertailla eri tarjouksia ja valita sinulle parhaiten sopivan lainan.
  3. Vakuudettomuus: Nettilainat ovat yleensä vakuudettomia lainoja, eli sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi vakuudeksi lainan saamiseksi. Tämä tekee lainan hakemisesta helpompaa ja nopeampaa.
  4. Joustavat käyttötarkoitukset: Nettilainoja voi käyttää lähes mihin tahansa tarkoitukseen. Voit käyttää lainarahat esimerkiksi kodin remontointiin, auton ostamiseen, matkustamiseen tai muihin henkilökohtaisiin tarpeisiin.
  5. Selkeä takaisinmaksusuunnitelma: Nettilainan hakemisen yhteydessä saat yleensä tarkat tiedot takaisinmaksuaikataulusta, korosta ja kuukausierien suuruudesta. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan takaisinmaksun ja budjetoimaan lainan kulut.

Nettilainaa hakeaksesi sinun tulee täyttää tietyt hakuehdot, jotka vaihtelevat eri lainanmyöntäjien välillä. Yleisesti ottaen seuraavat hakuehdot ovat yleisimpiä nettilainaa hakiessa:

  • Luottotiedot: Lainanmyöntäjät tarkistavat yleensä luottotietosi varmistaakseen, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa lainansaantiin tai aiheuttaa korkeamman koron.
  • Säännölliset tulot: Sinun tulee osoittaa, että sinulla on riittävästi säännöllisiä tuloja, jotta pystyt maksamaan lainan takaisin. Usein vaaditaan vähimmäistuloraja, joka voi vaihdella lainanmyöntäjästä riippuen.
  • Ikäraja: Sinun tulee olla yleensä vähintään 18 vuotta vanha, mutta jotkut lainanmyöntäjät asettavat ikärajaksi esimerkiksi 20 vuotta.

On tärkeää huomata, että eri lainanmyöntäjillä voi olla erilaisia hakuehtoja ja vaatimuksia. Ennen lainahakemuksen tekemistä kannattaa tutustua tarkasti kunkin lainanmyöntäjän ehtoihin ja varmistaa, että täytät heidän asettamansa vaatimukset.

Nopeus ja helppous nettilainassa

Nopeus ja helppous ovat ehdottomasti nettilainan etuja. Koko lainanhakuprosessi tapahtuu alusta loppuun asti netissä. Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa, eikä se vie kauaa aikaasi. Saat ensimmäiset tarjoukset jo parissa minuutissa. Rahat saat nostettua tilillesi yhden työpäivän kuluessa, mutta usein jo samana päivänä hakemuksen tekemisestä.

Vakuudettomuus ja lainan käyttötarkoitus

Nettilainat ovat vakuudettomia lainoja, joten rahat saa käyttää mihin tahansa (vastuulliseen) tarkoitukseen. Vakuudelliset pankkilainat myönnetään jotain tiettyä tarkoitusta varten. Esimerkiksi asuntolainaa hakiessa pankki myöntää lainan tietyn asunnon ostamista varten, eikä rahoja saa käyttää muihin tarkoituksiin.

Pienet pikalainat ja suuremmat lainat

Pienet vakuudettomat pikalainat sopivat erinomaisesti tilanteisiin, joissa ylimääräistä rahaa tarvitaan mahdollisimman pian. Esimerkiksi jos puhelimesi menee rikki, voit nostaa vaikkapa 500 euron lainan ja pääset pian ostamaan uutta puhelinta. Suuremmat lainat voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten mökin tai auton ostamiseen, lomamatkaan, hääjuhliin ja muihin hankintoihin. Sinä päätät itse, mihin lainarahat käytät.

Nettilaina vs. pankkilaina

Nettilaina ja pankkilaina eroavat toisistaan. Pankkilaina viittaa usein vakuudelliseen lainaan, kuten asuntolainaan, johon tarvitaan vakuuksia.

Netistä haettavat lainat ovat usein vakuudettomia. Nettilainan hakuprosessi tapahtuu kokonaan netissä, mikä tekee siitä helpomman ja nopeamman kuin vakuudellinen pankkilaina.

Vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisten pankkilainojen, koska lainanmyöntämisen riski on korkeampi ilman vakuuksia. Vakuudettomille lainoille on kuitenkin aikansa ja paikkansa, ja niissä on omat hyvät puolensa, kuten hakuprosessin nopeus.

Nettilaina ja pankkilaina voivat myös täydentää toisiaan. Jos olet hakenut pankista lainaa esimerkiksi talon rakentamista tai suurta remonttia varten, mutta budjetti ylittyy tai ilmaantuu odottamattomia kuluja, voit hakea nettilainan näiden kulujen kattamiseksi.

Vastuullisuus nettilainan hakemisessa

On tärkeää muistaa vastuullisuus nettilainan hakemisessa. Vastuullinen lainan ottaminen edellyttää huolellista suunnittelua, lainojen vertailua, realistisen takaisinmaksusuunnitelman laatimista ja siinä pysymistä. Lainaa tulisi ottaa vain todelliseen tarpeeseen, ja varmistaa, että oma maksukyky riittää lainan takaisinmaksuun.

Lainatarjouksia kannattaa vertailla, jotta saa parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Ylivelkaantumisen välttämiseksi tulee huolehtia siitä, ettei oteta uutta lainaa, jos jo on vaikeuksia selviytyä nykyisistä maksuista.

Yhteenveto

Nettilainan etuja ovat muun muassa helppo ja nopea hakuprosessi, joustavat takaisinmaksuajat ja usein vakuuksien tai takaajien puuttuminen. Nettilaina mahdollistaa lainan hakemisen missä ja milloin tahansa, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon erityisesti kiireisille ihmisille. Nettilaina voi olla myös yhteislaina, jota haetaan yhdessä puolison kanssa, joka voi tarjota paremman korkotason.

Kuten kaikki lainat, myös nettilaina voi sisältää riskejä, kuten korkeammat korot ja mahdollisuus ylivelkaantua, jos lainaa ei käytetä vastuullisesti. Ennen nettilainan hakemista on tärkeää vertailla eri lainanantajia, huolellisesti harkita lainan tarvetta ja varmistaa takaisinmaksukyky.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on nettilaina?

Nettilaina on laina, joka haetaan kokonaan verkon kautta ilman fyysisiä asiointikäyntejä pankissa. Lisäksi asiakaspalvelu ja laskut hoidetaan ja maksetaan netissä.

Mitkä ovat nettilainan edut?

Nettilainan edut ovat helppous, nopeus ja joustavuus. Hakeminen ja vertailu tapahtuvat kätevästi verkossa, eikä erillisiä vakuuksia tarvita kaikissa tapauksissa.

Mikä on vakuudeton nettilaina?

Vakuudeton nettilaina tarkoittaa, että lainaa ei tarvitse vakuuttaa esimerkiksi omaisuudella, kuten arvopapereilla tai asunnolla.

Miten nettilainaa haetaan?

Nettilainan hakuprosessi sisältää lainahakemuksen täyttämisen verkkosivustolla, jonka jälkeen lainanmyöntäjä arvioi hakemuksen ja antaa tarjouksen lainasta.

Onko nettilainan hakeminen turvallista?

Useimmat luotettavat nettilainapalvelut käyttävät turvallisia verkkoteknologioita ja suojaavat asiakkaiden tietoja. On kuitenkin tärkeää valita luotettava ja tunnettu lainanmyöntäjä.

Mitä tulee huomioida nettilainaa otettaessa?

Nettilainaa otettaessa on tärkeää olla vastuullinen. Tarkista lainan kustannukset ja takaisinmaksuehdot huolellisesti. On tärkeää arvioida omat taloudelliset kyvyt takaisinmaksun suhteen ja varmistaa, että lainanhoito on mahdollista suorittaa sovitusti.