Hae vakuudeton tonttilaina

Hae tonttilainaa kätevästi netissä. Voit säästää rahaa. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Hae tonttilainaa

Vertaa vakuudeton tonttilaina

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Tonttilaina

Kun suunnittelet uuden kodin rakentamista, yksi tärkeimmistä päätöksistä on valita sopiva tontti. Usein tontin hankkiminen edellyttää tonttilainan ottamista. Tonttilaina on laina, jonka avulla voit rahoittaa tontin ostamisen tai vuokraamisen. Se tarjoaa sinulle tarvittavaa tukea tontin hankintaan ja mahdollistaa unelmiesi kodin rakentamisen. Tässä artikkelissa käsittelemme tonttilainaa ja sen hakemiseen liittyviä näkökohtia.

Vakuudellinen vai vakuudeton tonttilaina

Kun harkitset tonttilainan ottamista, sinun on päätettävä, haluatko vakuudellisen vai vakuudettoman lainan. Tässä on lyhyt selvennys näistä vaihtoehdoista:

  1. Vakuudellinen tonttilaina: Vakuudellinen laina edellyttää jonkinlaista vakuutta, kuten kiinteistöä tai omaisuutta. Vakuus antaa pankille turvaa lainan takaisinmaksusta, ja tällainen laina voi tarjota yleensä alhaisemman korkotason. Vakuudellisia tonttilainoja myöntää tavalliset kivijalkapankit.
  1. Vakuudeton tonttilaina: Vakuudettomassa lainassa ei tarvitse laittaa omaisuutta lainan pantiksi. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole arvokasta omaisuutta tai et halua sitoa omaisuuttasi lainaan. Vakuudettoman lainan korot voivat kuitenkin olla korkeammat kuin vakuudellisessa lainassa. Vakuudetonta tonttilainaa voi hakea helposti netissä.

Valitessasi tonttilainaa on tärkeää arvioida omat mahdollisuudet ja harkita huolellisesti eri vaihtoehtoja. Pyydä tarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä, vertaile niitä ja valitse laina, joka sopii parhaiten sinulle. Näin varmistat onnistuneet tonttikaupat.

Huomioi nämä asiat hakiessasi tonttilainaa

tonttilaina

Kun harkitset tonttilainan hakemista, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Luottokelpoisuus: Pankit arvioivat luottokelpoisuuttasi ennen tonttilainan myöntämistä. Tämä tarkoittaa, että pankki arvioi talouttasi, johon kuuluu esimerkiksi tulojen, menojen, velkojen seuraaminen. Hyvä luottokelpoisuus voi parantaa mahdollisuuksiasi saada edullinen lainatarjous.
  • Korkotaso ja lainaehdot: Erilaiset pankit tarjoavat erilaisia tonttilainoja, joilla voi olla eroja korkotasoissa, laina-ajoissa ja lainaehtojen joustavuudessa. On tärkeää vertailla eri pankkien tarjouksia ja valita vaihtoehto, joka on edullinen ja sen lainaehdot sopivat sinulle.

Kuka voi hakea tonttilainaa?

Tonttilainaa voi hakea täysi-ikäinen henkilö, joka omaa puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot. Täysi-ikäisyys varmistaa, että lainanhakija on oikeustoimikelpoinen ja kykenee sitoutumaan lainasopimukseen. Puhtaat luottotiedot puolestaan tarkoittavat, että lainanhakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä tai muita taloudelliseen luotettavuuteen vaikuttavia seikkoja.

Lainanmyöntäjät arvioivat myös hakijan tulotilannetta. Säännölliset palkka- tai eläketulot osoittavat, että hakijalla on kyky maksaa takaisin laina sovitussa aikataulussa. Tulotason tulee olla riittävän korkea suhteessa lainan määrään ja muihin taloudellisiin sitoumuksiin.

On tärkeää huomata, että tonttilainan hakijoiden vaatimukset voivat vaihdella eri lainanmyöntäjien välillä. Jotkut pankit tai rahoituslaitokset voivat asettaa tiukempia vaatimuksia esimerkiksi omarahoitusosuuden suhteen tai edellyttää hakijalta vakuuksia. Siksi on suositeltavaa tutustua huolellisesti kunkin lainanmyöntäjän vaatimuksiin ennen tonttilainan hakemista.

Tonttilainan kilpailuttaminen kannattaa

Kun harkitset tonttilainan ottamista, on tärkeää ymmärtää perusasiat, kuten korot, kulut ja vakuudet, joita voit vertailla. Tarkka taustatyö auttaa sinua valitsemaan parhaan lainatarjouksen.

Kilpailuttaminen ei ole vain aikaa ja vaivaa säästävä toimenpide, vaan se myös avaa silmät näkemään erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, joita ei ehkä olisi muutoin huomannut. Lopulta se voi johtaa parempiin päätöksiin ja säästöihin, mikä on erityisen tärkeää suurissa hankinnoissa, kuten tonttilainan tapauksessa.

Tonttilainan kilpailuttaminen varsinkin vakuudettomien lainojen kohdalla on erittäin fiksua, koska lainanmyöntäjiä, jotka voivat tarjota vaikkapa 20000 euroa lainaa on todella useita. Näin saat useat pankit kilpailemaan sinun tonttilainastasi.

Tonttilainan hakeminen yhdessä

Tonttilainan ottaminen yhdessä toisen osapuolen, kuten puolison, kanssa voi olla houkutteleva vaihtoehto monille. Tässä on joitain hyötyjä, haittoja ja riskejä, jotka tulee ottaa huomioon:

Hyödyt:

  • Taloudellisen vastuun jakaminen: Vähentää yksilöllistä rahoituskuormaa.
  • Laajempi taloudellinen pohja: Parantaa lainanhakumahdollisuuksia ja lainaehtoja.

Riskit:

  • Yhteinen vastuu: Suurempi taloudellinen vastuu, jos toinen osapuoli ei pysty täyttämään velvoitteitaan.
  • Erotilanteet: Haasteita lainan takaisinmaksussa ja tontin omistuksen jakamisessa, jos suhde päättyy eroon.
  • Luottokelpoisuusvaikutukset: Huono luottokelpoisuus tai maksuhäiriöt voivat vaikuttaa lainan saamiseen tai lainakuluihin

Yhteenveto

Tonttilainaa käytetään tyypillisesti tontin hankintaan omakotitalon rakentamista varten. Se voi olla vakuudellinen tai vakuudeton, riippuen hakijoiden mahdollisuuksista ja tarpeista. Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi, mutta vaatii kattavat vakuudet ja enemmän paperityötä. Netistä haettava vakuudeton tonttilaina voi toimia nopeana ratkaisuna, jos rahoitus tarvitaan heti. Hintataso on vakuudettomassa kuitenkin korkeampi, joten harkitse lainan hakemista tarkkaan ja vertaile mahdollisimman monia lainanmyöntäjiä saadaksesi parhaat tarjoukset.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka paljon voin hakea vakuudetonta tonttilainaa?

Voit hakea vakuudetonta tonttilainaa 1 000 – 60 000 euroa, riippuen omista tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Kuinka nopeasti voin saada vakuudettoman tonttilainan?

Vakuudettoman tonttilainan hakeminen on nopeaa ja helppoa. Voit saada lainapäätöksen jopa muutamassa minuutissa ja rahat voidaan maksaa tilillesi jopa samana päivänä.

Mikä on vakuudettoman tonttilainan etu?

Vakuudettoman tonttilainan etuihin kuuluu sen nopeus ja helppous, sekä se, ettei vakuuksia tarvita. Näin ollen paperityötä on vähemmän ja koko prosessi on nopeampi.