Hae edullinen yhteislaina

Hae yhteislainaa kätevästi netissä. Voit säästää rahaa. Tavoita kumppaneidemme kautta jopa 25 lainaajaa.

Ilmainen palvelu

Ei sido mihinkään

Lainapäätös minuuteissa

Hae halpa yhteislaina

Vertaile yhteislainat nopeasti

Ilmainen palvelu Ei sido mihinkään

Lainaa vastuullisesti
Hae talousneuvoja tarvittaessa

Asiakkaan sanomaa
”Nopea palvelu ja selkeät viestit”

Vertaile tarjouksia
Pyrimme löytämään parhaan

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 9.43 % laskettuna lainasummalle 7000 €, kun takaisinmaksuaika on 4 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 € ja nimelliskorko 7.30 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 8363 €, eli 174 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 € – 60000 €. Easyraha.fi ei myönnä tai välitä lainaa.

Yhteislaina

Yhteislaina on kätevä rahoitusratkaisu, kun tarvitset rahoitusta elämän eri tilanteisiin, kuten asunnon kunnostamiseen, unelmien lomaan tai suurempien hankintojen tekemiseen. Yhteislaina tarkoittaa lainaa, jonka haet yhdessä toisen henkilön kanssa – tyypillisesti samassa taloudessa asuvan puolison kanssa.

Lainasummat vaihtelevat yleensä 1000 eurosta aina 60 000 euroon saakka, ja laina-aika voi olla jopa 15 vuotta. Tämä mahdollistaa suurempien, pitkäaikaisten hankintojen tekemisen. Yhteislainan etuna on se, että voit saada paremmat lainaehdot ja alhaisemmat korot sekä kulut, sillä lainan riski jakautuu kahden hakijan kesken.

Molemmat hakijat kuitenkin vastaavat lainasta täysimääräisesti, joten yhteislainan hakeminen edellyttää luottamusta molempien osapuolten välillä. Tässä artikkelissa syvennymme yhteislainan maailmaan, selitämme, miten se toimii, miten voit hakea yhteislainaa ja kuinka löytää sinulle parhaiten sopiva laina.

Miten yhteislainaa haetaan?

yhteislaina

Yhteislainan hakeminen on yleensä melko suoraviivaista netissä olevien palvelujen, kuten Easyrahan kautta. Tässä on yleiskuvaus prosessista, joka tehdään lainaa hakiessa.

 1. Lainasumman päättäminen: Aluksi sinun ja yhteishakijan tulee miettiä kuinka paljon rahaa tarvitsette, mihin tarkoitukseen, ja kuinka kauan teillä kestää lainan takaisinmaksu.
 2. Lainahakemuksen tekeminen: Lainahakemus täytetään ja lähetetään netissä. Hakemuksessa kysytään yleensä tietoja, jotka vaikuttavat lainan myöntämiseen ja sen ehtoihin, kuten hakijoiden tulot, menot, aiemmat lainat ja luottotiedot.
 3. Lainapäätös: Kun hakemus on lähetetty, lainanantaja tarkistaa hakemuksen ja tekee luottopäätöksen. Päätös voi tulla joko heti tai muutaman päivän sisällä, riippuen lainanantajasta.
 4. Lainasopimuksen allekirjoittaminen: Kun lainapäätös on myönteinen, sinulle ja yhteishakijalle lähetetään lainasopimus, joka tulee allekirjoittaa. Nykyisin sopimukset allekirjoitetaan usein sähköisesti.
 5. Lainan saaminen tilille: Kun sopimus on allekirjoitettu ja palautettu, laina maksetaan yleensä tilillesi muutamassa päivässä.

Ketkä voivat hakea yhteislainaa?

Yhteislainaa voivat hakea henkilöt, jotka täyttävät lainanantajan asettamat vaatimukset. Nämä vaatimukset voivat vaihdella eri lainanantajien välillä, mutta yleisesti ottaen seuraavat kriteerit tulee täyttyä:

 • Ikäraja: Hakijoiden tulee olla vähintään 18-vuotiaita, mutta jotkut lainanantajat saattavat vaatia hakijoilta korkeampaa ikää, esimerkiksi 20 tai 25 vuotta.
 • Vakituinen asuinpaikka Suomessa: Hakijoiden on yleensä asuttava vakituisesti Suomessa.
 • Puhtaat luottotiedot: Hakijoilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainanantajat tarkistavat hakijoiden luottotiedot osana hakuprosessia.
 • Säännölliset tulot: Hakijoilla tulee olla säännölliset tulot, jotka voivat tulla esimerkiksi palkkatyöstä, eläkkeestä tai yritystoiminnasta. Tulotason on oltava sellainen, että se riittää lainan takaisinmaksuun.
 • Saman talouden jäsen: Yleensä yhteislainaa haetaan samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa. Usein tämä tarkoittaa puolisoa, mutta se voi myös olla esimerkiksi avopuoliso tai muu samassa taloudessa asuva henkilö.

Koska molemmat hakijat ovat yhdessä vastuussa koko lainan takaisinmaksusta, lainanantajat arvioivat molempien hakijoiden taloudellisen tilanteen. Tämä tarkoittaa, että molempien hakijoiden tulot, menot, luottotiedot ja muut taloudelliset tiedot vaikuttavat lainapäätökseen ja lainaehtoihin.

Yhteislainaa voi hakea puolison kanssa

Yhteislainaa hakevat useimmiten henkilöt, jotka jakavat saman talouden, kuten puolisot tai avoparit. Tämän tyyppinen laina tarjoaa monia etuja, kuten paremmat lainaehdot ja mahdollisuuden saada suurempi laina. Kun hakemus tehdään yhdessä, molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot otetaan huomioon lainapäätöksessä, mikä usein parantaa mahdollisuuksia saada laina hyväksytyksi ja edullisemmilla ehdoilla.

Yhteislainan hakeminen puolison kanssa vaatii kuitenkin luottamusta ja vastuullisuutta. Vaikka toinen osapuoli ei pystyisi maksamaan osuuttaan lainasta, molemmat ovat yhteisvastuullisia koko lainan takaisinmaksusta. Siksi on tärkeää keskustella ja suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti ennen yhteislainan hakemista.

Miten yhteislainojen kilpailutus ja vertailu tapahtuu?

Yhteislainojen kilpailutus ja vertailu ovat tärkeä osa lainanhakuprosessia. Tämä alkaa harkitsemalla kuinka suurta lainaa tarvitset, mihin tarkoitukseen ja kuinka pitkäksi aikaa. Kun olet selvittänyt tämän, voit alkaa etsiä lainatarjouksia eri lainanantajilta. On tärkeää muistaa, että lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua ottamaan lainaa, vaan antaa sinulle mahdollisuuden nähdä, millaisia lainoja ja ehtoja sinulle on saatavilla.

Kun olet saanut tarjouksia, sinun on vertailtava niitä huolellisesti. Älä keskity pelkästään nimelliskorkoon, vaan ota huomioon myös muut lainan kustannukset, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko kertoo parhaiten lainan hinnan. Kiinnitä huomiota myös laina-aikaan ja kuukausierän suuruuteen.

Yhteislaina suomalaisesta pankista vs. ulkomailta

Yhteislainaa haettaessa on huomioitava muutamia seikkoja sen suhteen, otetaanko laina suomalaisesta pankista vai ulkomaisesta rahoituslaitoksesta.

Suomalainen pankki:

Suomalaisen pankin etuna on usein luotettavuus ja tuttuus. Asiakaspalvelu on saatavilla suomeksi, ja pankin toimintaa valvovat suomalaiset viranomaiset, kuten Finanssivalvonta. Lisäksi, jos ongelmia ilmenee, oikeusapu ja kuluttajansuoja toimivat suomalaisen lainsäädännön mukaan.

Ulkomainen rahoituslaitos:

Ulkomaisten rahoituslaitosten tarjoamat lainat voivat olla houkuttelevia, sillä ne saattavat tarjota kilpailukykyisiä korkoja tai joustavampia lainaehtoja. Joissakin tapauksissa, ulkomailta saatetaan tarjota lainaa myös tilanteissa, joissa suomalainen pankki ei myöntäisi lainaa. Kaikki Suomessa toimivat ulkomaiset rahoituslaitokset tarvitsevat Finanssivalvonnan luvan, joten lainaaminen on yhtä turvallista.

On tärkeää muistaa, että riippumatta siitä, hakeeko lainaa suomalaisesta pankista vai ulkomaisesta rahoituslaitoksesta, lainan ehdot ja kustannukset tulee aina ymmärtää täysin ennen sopimuksen allekirjoittamista. Eri lainavaihtoehtojen huolellinen vertailu auttaa löytämään lainan, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Mihin kiinnittää huomiota yhteislainan hinnassa?

Yhteislainan hinnan arvioinnissa on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin seikkoihin eikä keskittyä ainoastaan lainan korkoon. Tässä muutamia avainkohtia, joita tulee tarkastella:

 • Todellinen vuosikorko: Todellinen vuosikorko on lainan kokonaiskustannus ilmaistuna prosentteina. Se sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja korot. Todellinen vuosikorko antaa siis paremman kuvan lainan todellisista kustannuksista kuin pelkkä nimelliskorko.
 • Korko: Korko on yksi merkittävimmistä lainan kustannuksista. Korko voi olla kiinteä tai vaihteleva, ja se voi koostua peruskorosta ja marginaalista.
 • Muut kulut: Lainaan voi liittyä muita kuluja, kuten tilinhoitomaksu, avausmaksu tai mahdolliset jäljellä olevan lainapääoman lyhennysmaksut. Nämä kulut voivat lisätä merkittävästi lainan kokonaiskustannuksia.
 • Laina-aika: Laina-ajan pituus vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksat lainaa takaisin kokonaisuudessaan. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän maksat korkoa ja kuluja.
 • Kuukausierä: Kuukausierä on se summa, jonka maksat lainasta kuukausittain. Sen suuruus riippuu laina-ajasta, korosta ja lainamäärästä. Kuukausierän suuruus vaikuttaa budjettiisi ja siihen, kuinka paljon sinulla jää rahaa muihin menoihin.

Yhteislainan hyödyt ja riskit

Yhteislaina tarjoaa monia hyötyjä, mutta sillä on myös omat riskinsä, jotka on tärkeä ymmärtää ennen lainan hakemista.

Yhteislainan hyödyt

Yksi merkittävimmistä yhteislainan hyödyistä on se, että se voi auttaa hakijoita saamaan lainan, jota he eivät ehkä yksinään saisi. Tämä johtuu siitä, että kun kaksi henkilöä hakee lainaa yhdessä, pankki tai muu rahoituslaitos ottaa huomioon molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot.

Näin ollen kahden hakijan yhteinen taloudellinen tilanne voi näyttää vahvemmalta ja lainaa voi olla helpompi saada. Lisäksi yhteishakijoiden kanssa haettaessa voi saada paremmat lainaehdot, kuten alhaisemmat korot ja kulut.

Yhteislainan riskit

Toisaalta yhteislainan riskit liittyvät pääasiassa vastuuseen. Kun kaksi henkilöä hakee lainaa yhdessä, molemmat ovat yhteisvastuullisia koko lainasta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen osapuoli ei pysty maksamaan osuuttaan lainasta, toinen osapuoli on vastuussa koko lainan maksamisesta.

Tämä voi johtaa taloudelliseen rasitukseen ja mahdollisesti myös luottotietojen menetykseen, jos koko lainaa ei pystytä maksamaan takaisin. Myös lainasopimuksen muuttaminen tai purkaminen voi olla monimutkaista, jos toinen osapuoli ei suostu muutoksiin tai jos osapuolten välit kiristyvät.

Vakuudeton vai vakuudellinen yhteislaina?

Vakuudettoman ja vakuudellisen yhteislainan välillä valitseminen riippuu useista tekijöistä, kuten lainan määrästä, laina-ajasta, hakijoiden taloudellisesta tilanteesta ja mahdollisuudesta tarjota vakuuksia.

Vakuudeton yhteislaina on joustavampi ja nopeampi vaihtoehto. Se ei vaadi fyysistä vakuutta, kuten kiinteistöä tai ajoneuvoa, ja lainapäätöksen saaminen sekä rahojen siirto tilille voi tapahtua nopeasti. Vakuudettomissa lainoissa korot ovat usein korkeampia, koska lainanantajalla ei ole takuuta lainan takaisinmaksusta vakuuden muodossa. Tämän tyyppinen laina on yleinen pienemmissä lainasummissa.

Vakuudellinen yhteislaina vaatii jonkinlaisen vakuuden, kuten kiinteistön tai muun arvokkaan omaisuuden. Vakuudellisen lainan etuna on yleensä alhaisempi korko, koska vakuus pienentää lainanantajan riskiä. Toisaalta, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa haltuunsa vakuuden. Vakuudellisen lainan hakuprosessi voi myös olla pidempi ja vaatia enemmän paperityötä.

Suhteuta yhteislainan koko maksukykyyn

Yhteislainaa harkitessa on äärimmäisen tärkeää suhteuttaa lainan suuruus omaan maksukykyyn sekä arvioida realistisesti oma tulevaisuus. On oleellista, että kuukausittaiset lainanlyhennykset, korot ja muut kulut eivät rasita taloutta liikaa, vaan ne voidaan suoriutua mukavasti ilman taloudellista ahdistusta.

Maksukyvyn arvioinnissa on tärkeää ottaa huomioon tulot ja menot. Tuloja ovat esimerkiksi palkkatulot, eläkkeet ja muut mahdolliset tulot, kuten vuokratulot tai osinkotulot. Menot käsittävät kaikki kiinteät ja muuttuvat kulut, kuten asumiskustannukset, ruokakulut, vakuutukset, säästöjen kerryttäminen, harrastukset ja vapaa-ajan menot. Maksukykyä arvioidessa on myös tärkeää ottaa huomioon mahdolliset tulevaisuuden muutokset, kuten työttömyys, sairaus tai eläkkeelle jääminen, jotka saattavat vaikuttaa tuloihin tai menoihin.

Yhteenveto

Yhteislaina tarjoaa useita etuja, kuten parempia lainaehtoja ja alhaisempia korkoja ja kuluja. Hakemalla yhteislainaa, hakijat voivat saada suuremman lainan tai saada lainan, jota he eivät olisi pystyneet saamaan yksinään. On kuitenkin erittäin tärkeää, että molemmat hakijat ymmärtävät täysin heidän taloutensa ja suhteuttavat lainan määrän heidän yhteiseen maksukykyynsä.

Yhteislainan haku on nykyään yksinkertaista ja nopeaa, usein vain muutaman napsautuksen päässä. Tästä huolimatta on tärkeää kilpailuttaa ja vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja ehtoja. Valinta vakuudettoman ja vakuudellisen lainan välillä riippuu lainanhakijoiden henkilökohtaisesta tilanteesta ja heidän taloudellisesta vakavaraisuudestaan.

Usein kysyttyä yhteislainoista

Mitä tarkoitetaan yhteislainalla?

Yhteislaina on laina, jonka kaksi henkilöä, yleensä samassa taloudessa asuvat puolisot, hakevat yhdessä. Molemmat hakijat ovat yhteisvastuullisia lainan takaisinmaksusta.

Miksi yhteislainaa kannattaa hakea?

Yhteislainaa hakiessa on mahdollista saada paremmat lainaehdot, alhaisemmat korot ja kulut, sekä suurempi lainasumma kuin yksin haettaessa.

Millainen on hyvä maksukyky yhteislainan hakemisessa?

Hyvässä maksukyvyssä lainanhoitomenot eivät vie yli 30-40% nettotuloista, jotta talous pysyy tasapainossa ja lainan takaisinmaksu onnistuu suunnitellusti.

Mitkä ovat yhteislainan riskit?

Yksi suurimmista riskeistä on yhteisvastuullisuus: jos toinen hakija ei maksa osuuttaan lainasta, toinen hakija on vastuussa koko lainasummasta.